Держкомзем у Житомирській області сіяв зерна уваги, любові та турботи до дітей

«Україна – моя казкова країна» – під такою назвою в Головному управлінні Держкомзему у Житомирській області пройшов конкурс малюнка на асфальті, участь у якому взяли діти працівників управління і державного підприємства науково-дослідного та проектного інституту землеустрою.

Про це Репортерові Житомира повідомляє сектор зв’язків із ЗМІ та громадськістю Головного управління Держкомзему у Житомирській області.

Щороку у перший день літа в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і приємне свято – Міжнародний День захисту дітей. І недарма, адже діти – це безмежна радість, щирість та відвертість, сонячні посмішки та щасливі оченята, це наш найцінніший скарб, наше сьогодення та майбутнє.

Усі діти обдаровані, талановиті, кожен по-своєму. У цьому ми переконалися сьогодні: кожний їхній малюнок був особливим, змістовним. Переможцем стала Саша Мазур з яскравим малюнком «Рідне село», на якому красиво вона зобразила дім, поле з квітами. Слід відзначити також малюнок «Острів мрій» Насті Струпинської, за словами дівчинки, саме на цьому острові збуваються усі найзаповітніші мрії.

Оригінальним був малюнок «Карпати» Антона Музиченка. Наймолодший учасник Павлик Бондарчук, якому 3 роки, також відзначився – його малюнок був одним з найкращих. І недарма, адже хлопчику допомагали усі присутні – як дітки, так і батьки, працівники управління.

Приємним сюрпризом на святі став казковий герой – чарівник, який вправно розважав дітей, допомагав та заохочував. У святковій атмосфері, в ігровому стилі він провів бесіду з дітьми про те, наскільки важливо бережно відноситися до природи, не владарювати над нею, а співпрацювати, бути не царем природи, а її невід’ємною часткою. Кожній дитині були вручені подарунки, на переможця чекала медаль. Продовженням свята став смачний обід.

«Саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними. І сьогодні найкращою винагородою для нас стали їхні усміхнені обличчя та сяючі очі. Сподіваюсь, що відзначення цього свята стане доброю традицією Головного управління Держкомзему», – зазначив присутній на святі перший заступник начальника Головного управління Держкомзему Ігор Вержанський.

Святий обов’язок родини, школи, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей дітей, забезпечити їй належний рівень виховання. Тому конкурс «Україна – моя казкова країна» проводився з метою заохочення дітей до захисту землі – найголовнішого багатства рідної країни, розвитку почуття відповідальності та поваги до природних ресурсів.

Ті зерна уваги, любові та турботи до дітей, що ми їх засіваємо сьогодні, назавтра проростуть щедрим врожаєм добра, успіхів та здобутків.