Володимира Дебоя посвятили у ковалі (фото)

25 червня представники ковальського мистецтва, які приїхали до нашого міста зі всієї України, посвятили Житомирського міського голову Володимира Дебоя у свої кола.

Крім того, мера Житомира оголошено Почесним членом Спілки ковалів Житомирщини. Урочиста посвята пройшла у традиційному для ковалів дусі – зі справжнім міцним залізом та ковальський молотом.

Так, сьогодні Володимир Дебой викував свій перший залізний виріб – цвях – символ початку, єдності, міцності. Ковалі ж, у свою чергу, подарували міському голові підкову щастя, яку і почеплять на викуваний мером цвях.

«Дуже приємно приєднатися до потужної команди ковалів. У народі кажуть, що кожен – коваль свого щастя. Я ж закликаю житомирян спільно, разом кувати благополуччя нашого міста», – звернувся до всіх Володимир Дебой.

Нагадаємо, що нещодавно у ковалі посвятили і міського голову Донецька – Олександра Лук’янченка. Саме від нього представник Гільдії ковалів Донбасу Віктор Ковальов передав міському голові Житомира символ Донецька – ковану пальму, інформує управління по зв’язках з громадськістю.

Міський голова подякував ковалям, які завітали до Житомира, за організацію хорошого свята – Фестивалю ковальського мистецтва, що став уже для житомирян традиційним,


Міський голова Володимир Дебой із Віктором Ковальовим – представником із Донецька


Елементи композиції, яку готують ковалі зі всієї України для Житомирського РАГСу