Виставою «Пікнік» вчора в Житомирі закрився 67-й театральний сезон (фото, відео)

Прем’єрним спектаклем «Пікнік» вчора в Житомирі закрився 67-й театральний сезон обласного музично-драматичного театру ім.І.Кочерги.

Перша незвичайність постановки полягала в тому, що вперше в історії театру спектакль йшов російською мовою. Друга незвичайність – вперше на сцені Житомирського театру поставлено виставу у жанрі абсурд комедії.

Ідея спектаклю в тому, що нам нема чого ділити, нема чого воювати … А війну вигадали генерали, які говорили своїм солдатам абсурдні речі, що їх противник настільки жахливий, що підкидає камінці у взуття ворогові, щоб у тих боліли ноги …

Це дипломна постановка молодого режисера В’ячеслава Довженка. Обов’язково варто відзначити роботу молодих акторів (в театрі лише рік!) Олександра Литовченка та Ярослава Медведєва, що зіграли головних героїв Сапо і Сепо. У ролях сеньйора і сеньйори Тепан виступили майстри сцени Микола Варфоломєєв і Ольга Карпович. У масових сценах були зайняті артисти театру.

Сам початок прем’єри був шокуючим: у фойє театру перебували актори у військовій формі, що явно імітувала німецьку. Лунали команди: «На війні дисципліна і бомби, і ніяких мобільних телефонів!», «Мобільні телефони вимкнути» і «Пред’явити ваші квитки».

Специфічну атмосферу вистави підкреслював актор в абсурдному військовому костюмі, в стилі «хлопчик з дитячого саду, який грає у війну», який сидів прямо на сходинках. Глядачі були в повному здивуванні й розгубленості, чого і прагнув режисер.

У залі теж було чому дивуватися: звукорежисер в центрі, з військовою каскою на голові, і сцена затягнута маскувальною сіткою.

Спектакль військової тематики особливо актуальний зараз, під час траурних заходів за жертвами Великої Вітчизняної війни.

Після вистави театр привітали місцеві та обласні влади та журналісти.

Статус академічного театр не отримав до цих пір.

Нагадаємо, сьогодні о 19:00 Ви також можете відвідати виставу «Пікнік».

За матеріалами: RTA-plus