Виведено формулу ідеального чаю

Виглядає вона наступним чином: ЧП + (вода, нагріта до 100?C) 2 хв. ЧЗ + М (10 мл) 6 хв. ЧЗ = БЧЧ (при від ОТ 60?C).

Абревіатури розшифровуються так: ЧП – чайний пакетик, ЧЗ – час заварювання, М – молоко, БЧЧ – бездоганна чашка чаю, ОТ – оптимальна температура. За словами вчених з Університету Нортумбрії (Великобританія), оптимальний час заварювання складає 2 хвилини, а ідеальна кількість молока дорівнює 10 мл. Бездоганний напій, що має температуру 60?C, виходить рівно через 6 хвилин після додавання молока.

Керівник роботи Йен Браун пояснює, що 10 мл – це ідеальна кількість молока на чашку чаю, яке врівноважує натуральну гіркоту напою і дозволяє згладити смакові відчуття. Крім того, додавання молока в чорний чай підсилює «присмак іриски і ваніліну» і послаблює деревесні і трав’яні нотки, а шестихвилинне очікування допомагає уникнути ризику обпектися, але дозволяє насолодитися повним смаком і ароматом напою.

Проте вже через 17 хвилин 30 секунд після заварювання чай охолоджується до 45?C і втрачає свою «ідеальність».

Команда фахівців, для того щоб вивести «формулу», провела в лабораторії 180 годин. Весь цей час дослідники тестували різні способи заварювання чаю, а 285 добровольців пробували приготоване ними, передає “АіФ”.