1200 рослин коноплі на городі: на Житомирщині виявлена ще одна “плантація”

Вчора брусилівські міліціонери натрапили на ще одну плантацію коноплі, яка вразила своєю величиною та нахабністю і безпечністю її власника.

У ході проведення оперативно-профілактичного відпрацювання на присадибній ділянці непрацюючого 56-річного жителя району правоохоронці виявили та вилучили 1200 рослин коноплі, які направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС.

На території області триває комплексне оперативно – профілактичне відпрацювання під умовною назвою «Мак – 2011» Cтаттею 310 Кримінального кодексу України за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості п’ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років, інформує ВЗГ УМВС.

___________________________________________________________________________

Але це не зупиняє тих, хто готовий піти у ва-банк заради шалених грошей, у разі, якщо вдасться виростити на продати товар. Нагадаємо, у Попільнянському районі працівники СБУ викрили ціле “колгоспне поле” коноплі – 2 гектари, 10 000 рослин. За цінами чорного ринку – це мільйон гривень. За кримінальний кодексом – позбавлення волі на тривалий термін.