21-річний син не доніс батькові цигарок. Посеред поля його убила блискавка

На Житомирщині знову атмосферний розряд вбив людину…

21-го липня близько 15-ї години поблизу села Городок Ружинського району, що на Житомирщині, блискавка влучила у 21-річного парубка. Віталій йшов через поле, ніс батькові, який у той день обробляв на тракторі лан, цигарки.

Небо хмарилось з ранку. Але негода нагрянула зненацька, коли хлопчина був майже посередині чистого поля, де не було ніякої змоги уберегтися від стихії. Батько і декілька його товаришів від дощу заховалися під навіс польового стану. Вони бачили, як дві чи три блискавки вдарили у землю зовсім не далеко. Чоловік, напевно відчувши небезпеку, зателефонував сину. Той не відповідав, хоча кілька хвилин тому по стільниковому повідомив, що вже на підході.

Гроза закінчилася так само раптово, як і почалася. Чоловіки відразу кинулися шукати Віталія. Знайти його бездиханне тіло допоміг телефон, який справно транслював виклики. Розряд потрапив хлопцю у груди, обпалив тіло і зупинив серце. Спроба провести штучне дихання результатів не дала.

Три дні тому у Житомирському районі від ураження блискавкою загинула жінка та був травмований її чоловік. Природна стихія черговий раз довела свою неприборканість і суровий норов. Людині дано розум, щоб не сподіватись на щасливий випадок, а берегтися від небезпеки!

Сергій Уланов, інженер ЦЗГ УМНС України в Житомирській області