Міліцейські зведення про страшне і смішене

Наскільки легковажними та навіть абсурдними можуть бути зазіхання окремих громадян вкотре підтверджують міліцейські зведення.

От тільки їх безглуздість при порушенні кримінальної справи за фактом крадіжки до уваги не береться. Тож інколи відповідати доводиться і за кусень ковбаси.

На початку липня житель смт. Ємільчино повідомив до міліції про те, що із його автомобіля, залишеного на незначний час без нагляду, хтось поцупив ковбасні вироби загальною вартістю 136 гривень. Ласим на чужі харчі виявився 40-річний місцевий житель, який таки не встиг осилити, тобто з’їсти, всього до часу затримання розшуківцями райвідділу.

Украсти трактор, хоч і саморобний, та все ж техніка, примудрився невідомий у Радомишльському районі, а от реманент до нього, очевидно, шукав в іншому місці. Невдовзі по цьому зведення зафіксували крадіжку трьохкорпусного тракторного плугу в одному з сіл Бердичівського району.

На звання найбільш екстравагантної вихідки претендує крадіжка ковша до екскаватора, залученого до робіт по ремонту автодороги Київ-Чоп. Його власникам аж ніяк було не до сміху, коли вранці з’ясувалась відсутність функціональної запчастини, до того ж вартістю понад 16 тисяч гривень.

Чи не шукачі металу поцупили і металеву штангу із подвір’я житомирянина. Потяг до спорту працівники Корольовського РВ УМВС розцінили по-своєму і наступного ж дня затримали «культуриста» – 55-річного непрацюючого жителя обласного центру.

Пожежний щит разом з ворітьми зник із території одного з садово-городніх товариств Житомирського району і тепер, не скажеш навіть на щастя чи на жаль, виконує він інші функції в невідомому, допоки, місці. Чи прийшлися до вкрадених воріт стовпчики для утримання дорожніх знаків, демонтовані на автодорозі у Новоград-Волинському районі незадовго до цього, хто зна.

В Андрушівському районі працівники міліції затримали музиканта-любителя, тобто любителя музичних інструментів. 26-річний житель райцентру, певно, прагнучи прекрасного, щоправда десь дуже глибоко у душі, зайшов до школи мистецтв. Блукаючи її коридорами, не втримався, щоб не зазирнути до кабінету музики, для чого спеціально зламав двері, а звідки прихопив з собою «на добру згадку» 3 кларнета та духову трубу.

Гужовий віз на Коростенщині, 15 кг часнику та букет квітів у Бердичівському районі, 30 тисяч саджанців сосни в Овруцькому та машина для регенерації асфальту у Попільнянському – така собі колекція необдуманих вчинків і крадених речей, зібраних хто зна навіщо злодіями на теренах області. Втім для кримінальної справи достатньо уже факту крадіжки, а от її об’єктом може стати, як бачимо, будь-що. Погодьтесь, фігуранти цих справ навряд чи сподівались на такий розвиток подій.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області