На Житомирщині спритна “модниця” викрала сукню з вітрини магазину, роздягнувши манекен

На Житомирщині працівники міліції упродовж одного тижня затримали відразу чотирьох нечесних покупців.

Особи, про яких далі піде мова, певно, вважають, що купувати речі за гроші – дороге задоволення, тому обрали інший варіант – їх вкрасти. Тільки не все вийшло, як хотілося…

Нещодавно у Житомирі до Корольовського райвідділу міліції звернулась директор одного із приватних магазинів обласного центру. Жінка повідомила про те, що з вітрини її торгівельного закладу невідомі особи скоїли крадіжку двох флаконів туалетної води всесвітньо відомих брендів. Загальна вартість завданого збитку становить 1 тисячу гривень.

У ході проведення розшукових заходів працівники міліції, які негайно виїхали за вказаною заявницею адресою, за підозрою у скоєнні злочину затримали молоду сімейну пару, 27-річну непрацюючу жительку обласного центру та її 31-річного чоловіка, в яких викрадений товар і був вилучений.

А ось в Овручі власниця магазину жіночого одягу виявила, що з манекену в торговому залі пропала сукня. Міліціонери, перевіряючи вказаний факт, невдовзі встановили, що крадіжку скоїла 40-річна жителька райцентру. Певно, модниці дуже сподобалася сукня, а от ціна – не зовсім, адже коштувала річ не дешево і не дорого – 400 гривень. Тому спритниця, побачивши, що продавець торгового закладу спілкувалася з іншими покупцями, миттєво спакувала плаття до своєї сумочки та вийшла з магазину. Втім вкрадений товар згодом все ж довелося повернути.

Припадають до душі злодіям не лише дорогі парфуми та розкішні вбрання, а й міцні напої, бажано іноземного виробництва, наприклад, національний напій Шотландії. Нещодавно до працівників міліції Богунського РВ УМВС звернулась керуюча одного із супермаркетів обласного центру. Жінка заявила про те, що близько 22 години 45 хвилин із торгівельного залу магазину, шляхом вільного доступу, невідомим викрадено віскі вартістю 100 гривень. Дільничним інспекторам міліції вдалося оперативно встановити та розшукати підозрюваного у крадіжці. Ним виявився 19-річний житель міста Житомира.

Ольга Кушнір, спеціаліст ВЗГ УМВС України в Житомирській області: “Наразі всі особи, причетні до цих злочинів, затримані. Вирішується питання щодо порушення відносно них кримінальних справ за ч.1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України. А це значить, що хвилинна спокуса, чи можливо просто забаганка для нестійких духом «покупців», може обійтися їм позбавленням волі на строк до трьох років.”