Президента закликають знайти управу на депутатів, які голосують за відсутніх колег: житомирян закликають поставити підпис під зверненням

“Управа” звернулася до президента Януковича припинити ганебну практику голосування депутатами за колег-прогульників. Розпочався збір підписів українців.

Всеукраїнське громадське об’єднання “Управа” звернулося до президента Віктора Януковича щодо припинення ганебної практики голосування депутатами Верховної Ради за своїх відсутніх колег.

Підтримай протест Управи проти незаконних дій депутатів! Проголосуй за відміну пенсійної реформи на сайті www.uprava.ua!

За адресою http://www.uprava.ua/idea/81 розпочався збір підписів українців під зверненням до президента Януковича та для вирішення питання визнання низки законів України неконституційними через суд. Згідно роз’яснення Конституційного Суду (N 11-рп/98 від 7 липня 1998 року), народний депутат не має права голосувати за інших депутатів. Порушення встановленої Конституцією процедури прийняття законів є підставою для визнання їх неконституційними.

Президенту України запропоновано скористатися правом вето на прийнятий нещодавно з порушеннями процедури голосування пенсійний Закон.

Це одна із перших вимог ВГО “Управа”, яка днями розпочала свою діяльність на сайті, який направлено на розвиток демократії в Україні та відкритого громадянського суспільства. Залучившись підтримкою українців через соціальні мережі, неполітична громадська організація Управа таким чином впливає на політиків, чиновників, веде боротьбу з беззаконням та свавіллям, пропонує підтримані українцями ініціативи з вирішення проблем в нашому суспільстві.

– Ми просимо Віктора Януковича як Гаранта Конституції застосувати свої повноваження та примусити депутатів діяти відповідно до Конституції Украіни,- заявив президент громадського об’єднання “Управа” Олександр Романєєв. – На шляху реформ жоден законодавчий акт, що прийнято Верховною Радою з очевидним порушенням Конституції з фізичною відсутністю депутатів у засіданні, не може бути підписаний Президентом. Це питання не політичне, це питання – світового сприйняття України як держави, у якій влада поважає та виконує власні закони.

З повагою, керівник прес-служби ВГО «Управа»
Артем Фляжніков, (068) 110-63-22

Контакти:

Президент ВГО «Управа»
Олександр Романєєв
uprava.ua@gmail.com
(0432) 50-80-50