В Житомирі побільшало фахівців у сфері дизайну інтер’єрів

Це люди з іншим баченням світу. Вони бачать прекрасне у своїх творчих задумах. Вони переносять уявну красу у цей світ, матеріалізуючи її у чудових декораціях наших домівок. Вони не чарівники. Вони дизайнери інтер’єрів, хоча, у якійсь мірі, вони й справді творять дива.

Кожен з нас не проти того, щоб жити у гарній домівці, яка б підкреслювала нашу неповторність, наш творчий потенціал, була гарною, зручною оселею, вселяла у нас радість існування на цій Землі. Стоп. Частина з тих, хто зараз це читає, одразу ж резонно зауважить: «Та ми не проти усього цього – були б гроші, розкошували б не гірше Ахметова».

Зауваження могло би бути слушним, якби не існувало прикладів, коли люди з невеликим достатком настільки гарно облаштовували свій побут, що їм могла би позаздрити найбагатша людина у світі. Отож, справа не лише у грошах, а, в першу чергу, у таланті людини, яка змінює світ навколо, переносячи у нього свої абстрактні ідеї, які до потрібного часу перебувають поза простором і часом у вищих сферах свідомості.

Людей, яким Бог дав талант створювати інтер’єри, насправді, не так і багато. Це професія, яка поєднує захмарну творчість і приземлений прагматизм, коли мова йде про бюджет проекту та орієнтований під нього вибір матеріалів, які його втілюватимуть у реальності. З такими людьми Репортер Житомира познайомився 19-го липня під час довгоочікуваної для них події – випуску 9-місячного поглибленого курсу «Дизайн інтер’єру» успішного житомирського навчального центру «Лідер Консалт».

Але перед випускною зустріччю, випускників курсу, які за останні 9 місяців отримали неоціненний теоретичний та практичний досвід у сфері дизайну, змогли побачити світ через призму прекрасного, творчості, навчилися позиціонувати себе на ринку праці, спілкуватися з замовником, вести власні ділові справи, очікував останній іспит. Вони презентували свої дизайнерські проекти широкій аудиторії. Присутні ознайомилися з ексклюзивними авторськими інтер’єрами у різних стилях, які створили ті, хто по праву вже себе може називати дизайнером інтер’єру.

Рівень фахової підготовки випускників вражав. «Лідер Консалт» усього за один навчальний сезон дав їм стільки теорії і практики, що здалося, ніби ці люди працюють у сфері дизайну інтер’єрів чи не усе життя. І це, справді, неймовірно – ще 9 місяців тому, вони взагалі нічого не знали про дизайн, не мали сформованої цілі у житті, неефективно використовували свій час і творчі здібності. Сьогодні ж вони окреслили мету, сміливо йдуть до неї, а отримавши необхідний багаж знань – знають собі ціну. До речі, деякі випускні роботи, вже знайшли своїх замовників і у найближчому майбутньому будуть реалізовані у реальних проектах.

Марина Вілецька, директор навчального центру «Лідер Консалт: «9 місяців навчання – термін для нас символічний. Адже кожен випускник нами сприймається як дитина, яку ми впускаємо світ професії. Отож, кожна група, кожен випускник для нас особливо близький і дорогий. Розумієте, вони настільки душевно ставляться до дизайну, що ця їхня наполегливість, доброзичливість, жага знань, не може не передаватися оточуючим.

І цьому є своє пояснення – це невипадкові люди. Вони не прийшли сюди протирати штанці. Частина з них – люди середнього віку, цілком сформовані особистості, які вже навчилися робити впевнені, зрілі рішення, відповідально ставитися до навчання і роботи.

Але незважаючи на усю свою підготовленість і зрілість, перед захистом своєї випускної роботи вони хвилювалися, як і усі ми. Це їхній дебют, перша презентація своїх перших дизайн-проектів для широкого загалу. Я дуже щаслива, що вони продемонстрували високий рівень професійної підготовки, яка дозволить їм знайти гідне місце у сфері надання послуг з розробки дизайн-проектів інтер’єрів різних типів і видів складності.»

Анна Черніченко, викладач архітектурного проектування Житомирського будівельного коледжу, викладач курсу «Дизайн інтер’єрів» в навчальному центрі «Лідер Консалт»: «Курс розрахований на широке коло слухачів. Так, наймолодшій слухачці курсів, яка сьогодні захищатиме свою випускну роботу – усього 12 років. Дівчинка дуже талановита. Перед цим вона перемогла у конкурсі дитячого малюнку «Я люблю життя» та отримала право безкоштовного навчання на курсі «Дизайн інтер’єрів», який з успіхом закінчує. Найстаршому нашому слухачеві на час навчання було 56 років.

Програмою курсу передбачено широкий спектр знань, починаючи від основ креслення, малюнку і закінчуючи розумінням гармонії, естетичності сприйняття світу. Курс починається із занурення в історичні періоди людства і їх відображення в інтер’єрі. Починаємо з культури Єгипту, продовжуємо вивченням античних традицій. Далі у нас йде Рим, Візантія, романський стиль, готика, Ренесанс, бароко, класицизм, модерн, арт-деко, поп-арт, мінімалізм та ін.

Паралельно ми освоюємо основи планування оселі в залежності від її функціонального призначення та економічної спроможності замовника. Для того, щоб наші слухачі могли вільно орієнтуватися у цих складних питаннях, ми вивчаємо матеріалознавство. Визнаний фахівець у цій дисципліні Тетяна Янчук дає повне розуміння класифікації та призначення сучасних матеріалів, їх використання у сучасному інтер’єрі.

Варто згадати і той факт, що цього року у рамках навчальної програми «Дизайн інтер’єрів» в навчальному центрі «Лідер Консалт» вперше викладався курс комп’ютерного проектування у програмі «3D MAX». Декілька проектів наших випускників створені саме цій програмі.

Практика показує, що наші випускники знаходять своє гідне місце у цій специфічній професії. Окремі випускники попередніх років вже встигли відкрити власні дизайн-студії та здобули ім’я знаних фахівців як у Житомирі, так і за межами нашого міста.»

Катерина Салацька, наймолодший випускник курсу «Дизайн інтер’єрів» навчального центру «Лідер Консалт»: «Ще з дитинства відчула у собі прагнення до творчості. Тому, мабуть, невипадково, що я опинилася у оточенні цих прекрасних людей. За 9 місяців вони дали мені стільки знань, що у свої 12 років переді мною вже не стоїть питання професійної орієнтації. Я знаю, що у своєму успішному майбутньому буду дизайнером інтер’єрів, і знаю, що у мене все вийде, бо вже виходить!»

Репортер Житомира відвідав навчальний центр «Лідер Консалт» та побачив захист дипломних робіт цьогорічних випускників курсу «Дизайн інтер’єрів»: