Прокуратура: таксисти у своїй роботі не гребують шахрайством та підробкою документів

Прокуратура Житомирської області спільно із працівниками транспортної міліції перевірила додержання законодавства об’єктами господарювання під час надання послуг із перевезення пасажирів на таксі.

Перевірками виявлено численні факти використання таксистами фальсифікованих ліцензійних карток, угод та інших підроблених документів. Знайдено й «майстра», який задовольняв попит на такі підробки. За 650 гривень він виготовляв фальсифікат із печаткою липового підприємства.

Про це Репортерові Житомира повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Під час досудового слідства встановлено, що більше 10 об’єктів господарювання випускали на дорогу водіїв із фальшивими документами. За фактом підроблення документів, а також шахрайства слідчим відділом Житомирського лінійного відділу міліції порушено кримінальну справу за частиною 2 ст. 190 (шахрайство) та частиною 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Як повідомив старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням та застосуванням законів на транспорті Йосип Пшевлоцький, кримінальна відповідальність також передбачена для водіїв, які нехтують законом, безпекою пасажирів і пішоходів, уникаючи контролю органів автомобільної транспортної інспекції. Зокрема, щодо організації проходження обов’язкового медичного огляду, технічного огляду транспортного засобу. На сьогоднішній день вживаються заходи щодо вилучення підроблених ліцензійних карток.