Трагедії, які сколихнули Житомирщину минулого тижня

Під впливом різних факторів в області за минулий тиждень загинуло 19 осіб, 17 травмовані.

Сапери за допомогою вінницьких водолазів знешкодили та знищили 50-килограмову авіаційну бомбу!

22-го червня у Новоград-Волинському водолази місцевої рятувальної станції проходили тренування на річці Случ. Під час занурювання та обстеження дна, один із них на глибині 3,5 метрів виявив лопатки стабілізатора авіабомби, які стирчали з придонного мулу. На місце пригоди прибули сапери групи піротехнічних робіт обласного управління МНС. Вони організували оцеплення та охорону прилеглої території. Але дозволу на проведення робіт під водою сапери не мали.

На допомогу були задіяні водолази-сапери з Вінниці. 29 червня бомба була піднята на поверхню, вивезена на місцевий полігон та знищена методом підриву. Водолазною групою проведена візуальна перевірка дна річки Случ на наявність інших подібних предметів. Напевно, під час війни при бомбардуванні міста бомба потрапила у воду і не здетонувала. Майже 70 років металева смерть із зведеним детонатором чекала свого часу і, на щастя, не дочекалась. За оцінками фахівців, вибух міг статися у будь яку хвилину.

Люди гинуть і в мирний час

За минулий тиждень на території області сталося 17 випадків травматизму, через які 11 осіб загинули та 7 травмовані. У перший день липня в Радомишлі стався груповий нещасний випадок на виробництві, внаслідок якого одна особа загинула та одна травмована. Під час проведення планових робіт по розчищенню каналізаційних колодязів виникло різке підвищення рівня стічних вод, в результаті чого, 52-річний майстер одного з комунальних підприємств міста загинув на місці, а 58-річний слюсар отримав травми. Рятувальники місцевої частини МНС надали допомогу по вилученню потерпілого та загиблого з каналізаційного колодязя.

Самогубства та алкодеградація

За тиждень шість чоловіків різного віку, наймолодшому було 24 роки, старшому – 59, у різних населених пунктах розпрощалися з життям за допомогою мотузки. Ще один чоловік насмерть отруївся алкоголем.

Опік

Однорічну дівчинку, мешканку Баранівки та 46-річного мешканця Баранівського району шпиталізовано до опікового відділення обласної лікарні зі значними опіками.

Сергій Уланов,
прес-служба УМНС України в Житомирській області