Вилучені наркотики згорають у синьому вогні (фото)

На запитання, куди діваються вилучені працівниками міліції із незаконного обігу наркотичні засоби та сировина, відповідь буквальна – горять синім, а інколи і зеленим, полум’ям.

Липневого дня конопляне багаття запалало на території автогосподарства УМВС України в Житомирській області.

Заступник начальника ВБНОН УМВС України в Житомирській області Віталій Прокопенко:
“Таким чином знищуються речові докази по вже розглянутих кримінальних справах після винесення судом відповідного рішення. При цьому спеціально створена комісія, до складу якої входять представники і органів внутрішніх справ, і Служби безпеки України, і виконавчої служби перевіряє наявність зазначених наркозасобів та утилізує їх, про що складається відповідний акт”.

Кожен із так званих речових доказів у залежності від стану та виду (порошкоподібні, рідкі і т.д.) має свою специфіку знищення. Цього разу по більше ніж півсотні кримінальних справах фігурували, в основному, незаконно вирощенні мак та коноплі – загалом близько 2 тисяч рослин – або ж продукти їх переробки.

Лише один із цих мішків, вщент заповнений подрібненим канабісом, міг принести прибутку своєму власнику за цінами чорного ринку до 150 тисяч гривень, а от сліз і горя близьким та рідним наркозалежних – ніхто не підрахує.

У нещадному вогні працівники міліції знищили не лише наркотичні засоби та сировину, а й специфічні пристосування для їх вжитку, також вилучені на місцях подій як свідчення незаконної діяльності обвинувачених, інформує Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.