В Олевську ветнагляд і санстанція незрозуміло чим займаються

Прокуратурою Олевського району проведено перевірки дотримання вимог законодавства у діяльності Олевської районної державної санітарно-епідеміологічної служби та управління ветеринарної медицини в Олевському районі, за результатами яких внесено два подання.

Як повідомила прокурор Олевського району Надія Кочубей, встановлено, що обидві служби не забезпечують належний контроль за додержанням Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про безпечність та якість харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину».

Під час спільних перевірок об’єктів торгівлі та громадського харчування встановлено низьку порушень санітарних норм під час реалізації продуктів харчування. Наприклад, в одному з магазинів продавався сир, не придатний для споживання. Майже десять приватних підприємців реалізували овочі, фрукти, курячі крила та стегенця, субпродукти, м’ясний фарш, свіжу рибу за відсутності висновку ветеринарно-санітарної експертизи, що суперечить нормам законодавства, інформує Репортер Житомира Прес-служба прокуратури Житомирської області.

Окрім цього, декілька приватних підприємців не забезпечили проходження медогляду своїх працівників у повному обсязі. Подання, внесені прокуратурою в управління ветеринарної медицини в Олевському районі та Олевську районну державну санітарно-епідеміологічну службу, задоволено, за результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто дві посадові особи.