В Житомирі з’явився новий рентгенівський комплекс

Сьогодні, 28 липня, у Дитячій поліклініці № 1 відбулася презентація нової рентгенустановки.

Діагностичний рентгенівський комплекс з цифровою обробкою зображення (РДК-ВСМ-10) тепер надасть змогу маленьким житомирянам проходити обстеження швидко, зручно та із 10-кратним зменшенням дози радіаційного опромінення на організм. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Бочковський, який разом із головним лікарем поліклініки Володимиром Башеком, начальником управління охорони здоров’я Віктором Борщівським та директором департаменту бюджету та фінансів Сергієм Гаращуком оглянули новопривезене устаткування.

РДК-ВСМ-10 придбано на умовах програми співфінансування із міського бюджету та коштів із позабюджетних джерел. Так, міською радою на придбання рентгенівського комплексу з міського бюджету виділено 380 тис. грн., таку ініціативу охоче підтримали представники нідерландського фонду «Студенти для України», виділивши на установку ще майже 550 тис. грн.

«Таке сучасне обладнання дуже потрібне місту. Адже у лікарнях нині функціонують рентгенівські апарати 1966, 1981 років виробництва», – зазначив заступник міського голови Олександр Бочковський та вручив від імені міського голови Володимира Дебоя студентам-волонтерам із Нідерландів подяку «За багаторічну плідну співпрацю, надання гуманітарної допомоги та сприяння у придбанні діагностичного комплексу з цифровою обробкою зображень».

Самі ж студенти в Житомирі вже не вперше. Вони не лише суттєво допомагають у придбанні нового обладнання, а й щорічно приїжджають на стажування до дитячих лікувальних закладів міста. І, як зазначив Віктор Борщівський, начальник управління охорони здоров’я, «сьогоднішня подія – це не лише приклад співпраці та співфінансування влади і громади, а й приклад активної громадської позиції студентів, молоді».

Фонд «Студенти для України» постійно співпрацює із медичними закладами міста. Комунальне управління «Центральна дитяча міська лікарня» за сприяння фонду отримала бронхоскоп, спірограм, електрокардіографи, аналізатор газів крові та інше необхідне устаткування, інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.