Володимир Дебой представив Житомир на VІІ Українському муніципальному форумі

Житомирський міський голова Володимир Дебой взяв участь у VІІ Українському муніципальному форумі, який проходив 30 червня – 2 липня 2011 року в м. Іллічівськ Одеської області.

Серед гостей Форуму – понад 300 міських голів зі всієї України, представники міжнародних організацій, експерти.

До числа делегації із Житомирщини увійшли міські голови Житомира – Володимир Дебой, Коростеня – Володимир Москаленко, Новограда-Волинського – Володимир Загривий, Олевська – Анатолій Повар, Баранівки – Анатолій Душко та виконавчий директор Житомирського РВ АМУ Ірина Банковська.

У Президії зібрання: І.Куліченко – Президент Асоціації міст України, Дніпропетровський міський голова, М.Пітцик – віце-президент АМУ з виконавчої роботи, В.Баранов – Голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету, С.Скубашевський – заступник Голови Адміністрації Президента України, В.Хмельнюк – Іллічівський міський голова, О.Костусєв – Одеський міський голова, М.Пундик – Голова Одеської обласної ради, П.Хлицов – заступник голови Одеської облдержадміністрації.

Мета вже традиційного для України заходу – налагодження співпраці та вироблення спільної позиції Уряду та Асоціації міст України у питаннях розвитку місцевого самоврядування, реформування законодавства, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад.

У рамках Дня Діалогу Володимир Дебой виступив із проблемними питаннями житлово-комунального господарства м. Житомира та шляхами їх вирішення. А це – і стан підприємств, що надають житлово-комунальні послуги населенню, і зношеність самої інфраструктури ЖКГ, і якість надання послуг тепло- та водозабезпечення у осінньо-зимовий період.

Як повідомив мер Житомира, більшість цих питань потребує вирішення на державному рівні: збільшення видатків на заходи енергозбереження, фінансування державних програм, субвенції на соціально-економічний розвиток міста та погашення заборгованості підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, що виникла унаслідок зростання цін на енергоносії у складовій тарифів. Міська ж влада планує здійснення низки заходів для якомога швидшого вирішення проблемних питань, які сьогодні блокують соціально-економічний розвиток міста.

Учасники програми ДІАЛОГ обговорили також проблеми законодавчого забезпечення діяльності місцевого самоврядування, а також бюджетні й податкові питання.

До VІІ Українського муніципального форуму приєдналися і представники канадської делегації. У 2-й день роботи Форуму – День місцевого економічного розвитку міст України, виконавчий директор Федерації канадських муніципалітетів Брок Кардіш ознайомив присутніх із аспектами та досвідом економічного розвитку канадських муніципалітетів. Також учасники бесіди обговорили питання фінансування іноземних інвестиційних проектів у містах України, створення іноземних партнерств між містами.

2 липня 2011 року в м. Іллічівськ працювала Літня школа для міських голів «Система якісного муніципального управління в Україні», під час проведення якої мери міст України обмінялися досвідом муніципального самоврядування, інформує управління по зв’язках з громадськістю.