Володимирові Дебою не сподобалося звернення львівської міської ради на захист Тимошенко

Житомирський міський голова Володимир Дебой від імені міський голів висловив свою позицію з приводу розповсюдженого звернення депутатів львівської міської ради до українців та світового співтовариства щодо підтримки Юлії Тимошенко, яку у ці дні судять у Києві.

Володимир Дебой вважає, що львівські депутати тенденційно та необ’єктивно сприймають судовий процес, цим самим здійснюючи тиск на суд. Житомирський мер-регіонал радить своїм колегам зосередитися на наближених до життя львівян проблемах, а не здійснювати політичний вплив на судову справу.

Звернення, опубліковане на сайті житомирської міської ради міських голів до місцевих рад всіх рівнів в Україні підписане лише одним житомирським міським головою. Хто ще з колег-мерів підтримує позицію Володимира Дебоя, невідомо.

Звернення житомирського міського голови:

Шановні колеги!

Останніми днями засоби масової інформації України поширили звернення депутатів Львівської міської ради, у якому висловлюється тенденційна оцінка судового розгляду справи колишнього прем’єр-міністра України Ю.Тимошенко.

Ми занепокоєні таким відвертим і жорстоким тиском на суд і категорично заперечуємо проти використання органів місцевого самоврядування у роздмухуванні політичного протистояння. Наша позиція полягає у тому, що суд, без будь-якого втручання ззовні, повинен дати оцінку цій справі. Саме тому, що ці слухання дійсно мають резонансний і суспільно значущий характер, не повинно бути жодних політичних впливів на розгляд справи.

Україна проходить непростий шлях становлення правової держави. Напередодні 20-річниці незалежності України ми змушені констатувати, що за ці роки було марно згаяно дуже багато часу і втрачено безліч можливостей для побудови більш справедливого суспільства. Корупція, як ржа, роз’їдає нашу державу. Безліч проблем накопичилося у міському господарстві. Люди втомилися від політичних війн і протистояння. Вони вимагають від нас створення гідних умов життя, стабільності і громадянського спокою.

Ми закликаємо наших львівських колег припинити тиск на суд і зосередитися на наближених до життя громадян проблем, задля вирішення яких виборці саме і обрали нас депутатами. Ми повинні показувати приклад толерантного ставлення до судової гілки влади, усвідомлюючи, що без належних судів в Україні не може бути демократії. Зміни в країні слід розпочинати з себе.

Житомирський міський голова Володимир Дебой