Борис Буряченко: «Ми не брали участь в ухваленні міськрадою завідомо неправомірних рішень»

Фракція «Фронт Змін» прийняла рішення 2 серпня 2011 року не брати участь у шостій сесії житомирської міської ради шостого скликання, оскільки всі питання, окрім змін до Регламенту роботи Житомирської міської ради, винесено на сесію не правомірно.

Про це заявив під час сьогоднішньої спільної прес-конференції з усіма членами фракції «Фронт Змін» голова Житомирської міської організації «Фронт Змін» Борис Буряченко.

«Впродовж дев?яти місяців ми готували зміни до Регламенту міськради. Зміни стосувались збільшення можливостей депутатів міськради під час розгляду і винесення на сесію питань, ініційованих депутатами та житомирянами. На минулій, п?ятій сесії, зміни підтримали 31 депутат, що є більшістю від складу ради. Проте, мер заявив, що зміни заветує. Заветувавши зміни, мер проігнорував рішення більшості депутатів. Для подолання вето потрібен 41 голос», – сказав очільник житомирського “Фронту Змін”.

Також, за словами голови фракції, «всі решта питань, які винесено на шосту сесію, порушують законодавство про доступ до публічної інформації і можуть бути оскаржені».

Борис Буряченко, голова Житомирської міської організації «Фронт Змін»: «Наша фракція прийняла рішення не йти на сесію. Ми не будемо брати участь в ухваленні завідомо неправомірних рішень. Натомість, ми будемо наполягати на ухваленні на вересневій сесії змін до Регламенту, які забезпечать депутатам виконання їх зобов?язань перед виборцями».

___________________________________________________________________________

Нагадаємо, сьогоднішні події з провальною сесією міської ради оцінені по-різному: міський голова Володимир Дебой зауважив, що у “Фронті Змін” замість вирішення реальних проблем міста, займаються освоєнням методів системного піару, а ось фракція “Батьківщини” зважилася на ще більш радикальний інформаційний привід – опозиціонери “накатали” відкритого листа до керівника області Сергія Рижука з проханням повпливати на Володимира Дебоя, щоб той написав заяву про власну відставку з посади житомирського міського голови.