На Житомирщині визначено лісоруба року

Минулого тижня вальники лісу Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства змагалися за звання «Лісоруб року».

В лісовому масиві Білокоровицького держлісгоспу господарі підготували конкурсні майданчики, на яких вальники змогли продемонструвати свою професійну майстерність у звалюванні дерев, обрізуванні гілок, розпилюванні комбінованим різом, в пилянні на точність тощо.

Про це Репортерові Житомира повідомляє Прес-служба ЖОУЛМГ.

Відкриваючи захід, заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Микола Бігула звернув увагу на той факт, що вальник лісу – одна з професій, представники яких найбільше піддаюся ризику, а відтак вимагає високої професійної майстерності та бездоганного дотримання правил техніки безпеки. Тому такі змагання стали вже традиційними, слугують поширенню кращого досвіду та є своєрідним екзаменом на профпридатність.

Цьогоріч в конкурсі прийняли участь 20 вальників, серед них – двоє юніорів. Іван Скидан з Новоград-Волинського лісомисливського господарства на етапі звалювання дерева показав результати не гірші, ніж деякі досвідчені лісоруби. Кваліфікованому жюрі було зовсім не просто визначити переможців. Долі секунди та соті міліметра вирішували позицію кожного учасника в турнірній таблиці. Представники лісогосподарських підприємств виявили не лише майстерність, а й запал та хист, зібраність та витримку.

Все це й допомогло Юрію Брожку з Лугинського лісгоспу (І місце), Валентину Хоменку зі Словечанського лісгоспу, Миколі Донцову з Малинського лісгоспу (ІІІ місце) стати беззаперечними лідерами перегонів. Переможці нагороджені грамотами та грошовими преміями. Юрій Брожко захищатиме честь області на Всеукраїнському конкурсі вальників лісу у вересні.