До Житомира дістався патріотичний веломарафон

Житомирські свободівці із учасниками дитячого веломарафону вшанували пам’ять місцевих героїв.

26 серпня із Києва до Житомира прибули учасники дитячого веломарафону «Хочемо жити в незалежній Україні». Семеро велосипедистів подолали шлях у 700 км містами і селами України. Організатори акції: Благодійний фонд «Еко-милосердя» та ВО «Свобода».

Семеро учасників веломарафону 1 серпня вирушили в подорож із Соснівки на Львівщині. Керівник групи – колишній міський голова Соснівки Павло Савчук. Велосипедисти відвідали Сілець, де народився один з лідерів ОУН Іван Климів «Легенда», а також рідне село Євгена Коновальця Зашків та Білогорщу, де загинув Роман Шухевич. До м. Житомир вони побували у багатьох містах, інформує Репортер Житомира Прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

У Житомирі їх зустріли місцеві члени ВО «Свобода». Велосипедисти відвідали могилу Сеника і Сціборського, що на території Преображенського собору, ушанувавши їхню пам’ять. Спеціального для цього взяли букет польових квітів. Зупиняться туристи для ночівлі в одному із житомирських санаторіїв.

Із Житомира велотуристи вирушили у напрямку Рівного, звідти у Луцьк і Червоноград.

____________________________________________________________________________

Учасники веломарафону подолають майже 2000 кілометрів протягом 32 днів. Це буде найбільший дитячий веломарафон в Україні. Акція має на меті виховання патріотизму у молодого покоління українців та популяризації здорового способу життя.