Динамо – Літекс: пародія і пєчаль

Поєдинок між Динамо – Літекс мав би пройти із рахунком 3:0.

Принаймні більшість розраховувала саме на такі очки. В будь-якому разі кияни все одно здобули перемогу. Все-таки зуміли запхати м’яча у ворота. Пєчально, Динамо.

1:3 на користь болгар – і я б тішилась. Навіщо така перемога з такою «грою»? На місці арбітру я б дала червоні картки майже всім динамівцям за симуляцію футболу.

Якщо підопічні Сьоміна й надалі так гратимуть, то в Лізі Європи їм нічого не світить. Чемпіонат на область – в самий раз. Їм там і хвали, і слави на все життя вистачить.

Єдиним радісним моментом цього поєдинку – був Мілевський. Артем нарешті проснувся. Ми знову побачили в ньому футболіста, який бігає(!), вміє пасувати, приймати м’яча і заробляти штрафні. Звісно, це ще не той Міля, Міля-боєць, Міля-бомбардир, але й цього поки досить.

На початку матчу Динамо володіло м’ячем. Це радувало. І вже 7 хвилина – 1:0, м’яч у лівому кутку воріт суперника. Нінкович виставляється Артему, адже завдяки заробленому ним пенальті він забиває свій другий гол у євро кубках цього року.

Не довелось довго радіти киянам, бо Літекс не бігав по бровці і швидко зрівняв рахунок. 13-та хвилина – помилка Вукоєвича і 1:1. М’яч Янєва летить у верхній кут київських воріт.

І після цього моменту динамівці розгубились на полі. В що грали кияни після рокової 13-тої хвилини я так і не зрозуміла. Але футболом це точно не назвеш.

Активний пресинг, небезпечні навіси, швидкі переходи в контр-атаки, гострота моментів у виконанні суперника і дірява динамівська оборона. Недарма ажіотаж м’ячів біля воріт Динамо. Шовковського бомбили як на війні, коли всі інші гравці Динамо нервово курили у куточку.

Непомітний Ідейе. Гра Ярмоленка курам на сміх. Ще й Вукоєвич не виборов м’яча з передачі Попова, хоча запоров такий хороший момент.

Відзначу Попова – чудовий гравець, стабільний гравець. Він на пару з Сашо і витягували цю «гру».

«Неточна гра киян,» – каже коментатор наприкінці першого тайму. «Ех, відсутність гри у киян» – кажу я. А таку команду, як Літекс, треба проходити. На таких командах і заробляють очки. А для київського Динамо вона стала бар’єром і прирівнялась рівню Барси.

Перерва не дала результату. Динамо так і не з’явилось на полі. Другий тайм став тільки гіршим для киян. Літекс грав за правилом «дай здачу»: тільки Динамо створить загрозу для них, вони у відповідь – дві. Нема чого спати на полі, коли вже граєте у футбол.

Крім цього, на одного кияна два болгари. Звісно, після такого пресингу, як м’яч може попасти в динамівські ноги? І, крім цього, якщо він і попав, то кому пасувати? Адже ніхто не відкривається і доводиться давати довгі паси, які рідко точні. Щось у киян із зором.

Янєв – енерджайзер Літекса й небезпека Динамо. Його постійні удари наробили клопоту Сашо, бо динамівці ніяк не можуть стримати капітана. Болгарська сімка грала на висоті. А нашої української не вистачало. Шевченко, як ти був потрібен у цьому матчі! Що б не казали, але Шева ще ой як необхідний Динамо.

Відсутність Шевченка й Гусєва призвела до відсутності гри киян. Все-таки які масштабні ці гравці, який шмат роботи лежить на них, адже саме вони створюють малюнок гри. А в цьому поєдинку ні малюнку, ні гри.

Від хороших до поганих. На 61-ій хвилині замість автора першого гола виходить Аруна, який запоров момент забити зі штрафного. Хіба не помітно Сьоміну той факт, що цей хлопець грає у свій футбол?! Що в матчах проти Рубіну, що в цьому він завжди пробиває з великих відстаней із надією забити і прославити себе. Чому б просто не розіграти штрафний, питається?

Але це все дрібниці порівняно з цим, що коїться з «грою» Динамо в цілому. Хоча 77-ма хвилина стає великою радістю і водночас ганебною перемогою для киян – Ідейе забиває. Сподобалась розіграна комбінація: Мілевський п`ятою на Єрьоменко, той на голову Ідейе. М`яч у сітці воріт. А що йому ще лишалось робити, коли його ніхто не прикривав?

Закінчувався матч трьома шансами болгар забити у ворота Динамо: два стандарти, один кутовий, але рахунок так і залишився 2:1.

Краще б вимкнули світло, і ніхто не побачив такого Динамо. Пародія на футбол.

Ірина Сташко

ЛІТЕКС – ДИНАМО – 1:2 (1:1)

«Літекс»:

31.Вінісіус, 3.Занєв, 5.Онанга (22.Николов, 60), 6.Жоссе (17.Г.Міланов, 68), 7.Янєв – кап, 8.Том, 11.Мірасема, 12.Кодо (9.Тодоров, 70), 18.І.Міланов, 21.Цвєтков, 33.Бодуров

«Динамо»:

1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 9.Ярмоленко (8.Алієв, 78), 10.Мілевський (19.Гармаш, 90 2), 11.Ідейє, 23.Єременко, 36.Нінкович (25.Аруна, 60), 37.Юссуф

Голи: Янєв (13) – Нінкович (7, пен.), Ідейє (77)

Попереджені: Вінісіус (7), Занєв (9), Янєв (71), Бодуров (84) – Попов (30), Єременко (42)

Арбітр: М.Кукулакис

Асистенти: Д.Сараїдарис, Л.Василеядис (усі – Греція)