На Житомирщині викрито підприємця, що контрабандно переміщав наркотики в Білорусь

На Житомирщині співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність мешканця м.Овруч, який налагодив стійкий канал контрабандного переміщення товарів народного споживання до Республіки Білорусь.

47-річний місцевий мешканець, раніше судимий за контрабанду металобрухту, регулярно переправляв на власному автомобілі товари з території нашої держави до Республіки Білорусь поза пунктом пропуску.

30 липня ц.р. співробітники СБУ затримали правопорушника неподалік від державного кордону з Білоруссю під час здійснення чергового рейсу. Під час обшуку автомобіля було вилучено холодну зброю – багнет-ніж від автомата Калашникова та пакунок із пробниками висушеної марихуани вагою 89 грамів.

У ході проведених обшуків правоохоронці виявили насадження коноплі, яку зловмисник вирощував на присадибній ділянці у м.Овручі, плануючи її збут у Білорусії (де вартість канабісу вчетверо вища, ніж в Україні). На підпільному перевалочному складі, облаштованому ним на задньому дворі магазина-кафе в 2 кілометрах від КПП «Виступовичі», правоохоронці виявили велику кількість готових для переправлення запакованих тюків з товарами та адресами, кому саме їх слід доставити.

Слідчими УСБУ в Житомирській області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.201 (контрабанда) та ч.2 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України.

Як інформує прес-центр СБ України, зважаючи на те, що зловмисник раніше неодноразово притягувався до кримінальної й адміністративної відповідальності, судом обрано запобіжний захід – утримання під вартою. Нараз триває слідство.