Олександрія – Оболонь: хто насправді аутсайдер? (відео)

Вже кілька годин святкує перемогу Олександрія. Друга перемога кіровоградської команди, чесно виборена до кінця.

20 серпня відбувся другий матч сьомого туру Чемпіонату України: в поєдинку зустрілись Олександрія й Оболонь. Кіровоград здобув перемогу з мінімальним рахунком 1:0. Та, крім цього, здобув ще її по грі, по моментах і по володінню м’ячем.

Олександрія розігналась

Аутсайдери турнірної таблиці ЧУ вчора мірялись своїми силами, хоча мірятись особливо нічим. Цей матч об’єднав дві команди приблизно з однаковим рівнем гри. Якщо раніше я розмірковувала, в кого кращий потенціал, не зважаючи на те що олександрійці тільки вийшли в Прем’єр-лігу, то цей матч розставив перші крапки над І. Безсумнівно, на користь Олександрії. Хлопці Шарана сьогодні розігнались не на жарт. Двом командам конче необхідні ці три очки, але виборювали їх лише вони.

Чи в силу своїх амбіцій, чи наданому шансу грати у «вишці», Олександрія грала у футбол і я вам скажу, що в них це вдавалось. Звісно, їхня гра – не показник якісного футболу, але показник боротьби за м’яч і доказ того, що будь-яка праця нагороджується. Оболонь так і не змогла створити за 94 хвилини малюнку гри, бо Олександрія повністю контролювала їх.

Боротьба за три очки

На жаль, не відчула я гостроти моментів і не побачила красивих атак. А цей матч мав би проходити в такому русі. Хоч і футбол виявився «сухим» і нецікавим, але варто похвалити Олександрію. За такої гри є в цієї команди є перспектива залишитись у Прем’єр-лізі, адже гравці віддаються на полі лише футболу й виборюють шкіряного з ніг суперника до останньої хвилини.

А «пивовари» зовсім не боролись за потрібні три очки, демонструвавши футбол на утримання: краще нічия, аніж програш. Проте такий розклад подій не влаштовував Олександрію, яка перейняла ідею виграшу.

Підопічні Шарана контролювали всю гру, а її, у свою чергу, контролював Таргамадзе, гравець матчу, який створив не один момент у штрафному майданчику суперника. Ох яким небезпечним він був сьогодні для київської команди!

Вже по закінченню третьої хвилини Таргамадзе мав шанс забити з кутового, але м’яч летів прямо в руки Реви. Та невдовзі Шевченко заробляє стандарт для своєї команди, який теж не закінчується м’ячем в сітці. І знову небезпечний момент від Давіда, але м’яч летить вище воріт.

Олександрія вже як 15 хвилин грає на частині поля суперника, а Оболонь й надалі приховує свій потенціал. Не вдається відібрати їй м’яча і швидко перейти в контр-атаку.

І лише на 28 хвилині матчу кияни створюють момент у воріт суперника: Толстяк виконує стандарт, але попадає в стінку. Гітченко у відповідь змушує нервувати гравців Арсеналу: виграє повітряну боротьбу від подачу з флангу, але м’яч летить у руки Реви.

Кияни так і не можуть увійти в курс гри. Їм і надалі залишається лише оборонятись від олександрійців. Та оборона пивоварів залишає бажати кращого, адже наприкінці першого тайму їм ледве не забили гол. Знову Гітченко отримав м’яча після подачі кутового, але той розминувся зі штангою.

Так і закінчилися перші 45 хвилин матчу. Матчу без швидкостей і точної гри.

Оболонь у грі?!

Після перерви Оболонь створила дві гострі подачі, але захист із кіпером Олександрії зуміли їх стримати. Склалось на хвилину враження, що Ковалець спеціально зробив хід конем, залишивши показову гру своєю команди саме на другий тайм. Але наставник Оболоні нічого такого й не планував. Кияни продовжували грати за правилами хазяїнів поля й надалі оборонятись від них, хоча це робили досить впевнено.

На 60-ій хвилині справжній гольовий епізод у киян: Мандзюк пробиває по воротах, але Паньків міцно затримує шкіряного у своїх руках. Не сильний удар вийшов в Олександра.

Нарешті Олександрія доводить, що вона насправді хазяїн не лише поля і відкриває рахунок на 73-ій хвилині. Тарас Кабанов стає автором голу: після передачі Салхі з гострого кута відправляє м’яча у ворота. Не скажу, що красивий гол, але заслужений. Через кілька хвилин Таргамадзе мав шанс подвоїти рахунок, віддавши гольову, але Довгий не очікував на неї, тому київський кіпер без проблем відбив м’яча.

Гол Кабанова

Після забитого м’яча хлопці Шарана підсіли на кілька хвилин, тим самим давши можливість киянам атакувати, але ті не сильно старались. І на останніх хвилинах поєдинку Олександрія знову прискорюється, відбираючи м’яча в киян. Уже на першій компенсованій хвилині спритний Таргамадзе пробиває по воротах суперника, але Лупашко блокує удар, і м’яч виходить на кутовий, який він і виконує. Але рахунок не подвоюється.

Зустріч Олександрії з Оболонню закінчилась грою рукою Панаса у штрафній зоні суперника і мінімальним рахунком на користь господарів.

Не побачили ми відродження гри в Оболоні, зате виявили можливого аутсайдера Чемпіонату України. І якщо Ковалець не змінить тактику гри своєї команди, то кияни приречені на провал.

Ірина Сташко

ПФК «Олександрія»:

Паньків, Чередніченко, Шевченко( Кабанов, 46), Казанюк, к/к, Довгий , Запорожан, Гітченко, Муховиков ( Давидов, 59), Ксьонз (Салхі, 31), Сидоренко, Таргамадзе

Запасні: Овсієнко, Сахневич, Назаренко, Старенький

Гол. тренер: В.Шаран

«Оболонь»:

Рева, Путраш, Лупашко, Ільків, Мандзюк, Сібіряков (Б.Баранець, 56), Пластун, Сапай, Панас, Котенко ( Г.Баранець, 74), Слюсар ( Толстяк, 18)

Запасні: Березовський, Тимченко, Романюк, Барілко

Гол. тренер: С.Ковалець.

Попередження: О.Казанюк, 51, А.Гітченко,81, Т.Салхі, 90+3, – Б.Баранець, 70

Гол: Т.Кабанов, 73.

Арбітр : Ю.Можаровський (Львів)

Асистенти арбітра: О.Войтюк (Запоріжжя), М.Левко (Чернівці)4-й резервний: М.Митровський (Ужгород)

Інспектор матчу: В.П`яних (Донецьк)

Делегат ФФУ: П.Скрильник (Кременчук).