Волинь – Чорноморець: “нібито Барселона, а насправді сьома ліга” (відео)

Третій матч 7-го туру Чемпіонату України закінчився рахунком 0:0. Чорноморець так і не зумів перемогти Волинь. Четверта нічия на його рахунку і лише чотири очки в турнірній таблиці.

«Подивіться, як вони будуть йти зараз в автобус. Нібито Барселона. А насправді сьома ліга,» – прокемонтував матч наставник “Волині”, Віталій Кварцяний.

11 високих і мужніх гравців “Волині ” так і не зуміли втерти носа одеситам і показати видовищну гру. Кварцяний, мабуть, і не очікував побачити на полі такого “Чорноморця”, який точно давав фору його підопічним. Одесити виглядали справжніми господарями.

Гра на рівних

Хто кого? Одеса Луцьк чи Луцьк Одесу? Як на мене, майже рівна гра як за створеними моментами, так і за володінням м’ячем. Хоча для себе у цьому матчі відзначу «Чорноморець». Непогано відіграли вчора хлопці Григорчука: робили фурор у воріт Неділька. Але Віталій був непохитним.

А гра “Волині” була справді безхарактерною. На фоні темпераментного і емоційного Кварцяного його підопічні дивились скутими й кволими. Геть не хотілось їм імпровізувати на полі, тому й бігали від м’яча до м’яча. Всі добре знають, що “Волинь” ще ой як може, але на цей раз вона не хотіла.

У порівнянні з “Оболонню” й “Олександрією” цей поєдинок був відіграний на хороших швидкостях, просліджувалась динаміка рухів і постійне очікування голу. Тільки від кого? Адже момент за моментом створювали обидві команди. Бурдужан і Леандро вчора малювали футбольну картинку на полі.

Не довго довелось чекати небезпеки “Волині”, як Ковальчук точно пасує на Каськова, який, мабуть, не може взяти на себе відповідальність за можливий гол і замість того, щоб бити по воротах, віддає на Бурдужана. Але й «Волинь» не забарилась. Небезпеку створив Смірнов, який головою накидав м’яч у ворота. І лише поперечна рятує одеситів. А такий момент «запорили» лучани.

Жага до перемоги одеситів не дає спокою Недільку й іншим гравцям. Атакує “Чорноморець” команду Кварцяного, яка ледве встигає відбиватись. Ох який момент! Рятує «Волинь» Неділько! Шанс Бурдужана: з подачі Кутаса в штрафну зону, граючи на випередження, дотягнувся до м’яча і пробив.

Гол! Майкон забиває. Волинь святкує. Арбітр фіксує офсайд. Рахунок знову 0:0. Боротьба триває.

Яка швидка атака відбувається у штрафному майданчику гостей! “Чорноморець!” – кричать вболівальники. Політило на Бурдужана, який обіграв Масло і Сімініна, точним пасом на голову Каськову, якому тільки й залишалось, що попасти у ворота. Але форвард не влучив навіть у створ воріт.

Штанга, штанга, хто тебе туди поставив?

І черга “Волині” нападати. Серія кутових у виконанні лучан і Масло переправляє м’яч у дальню штангу.

Заставляли нервувати вболівальників обидві команди.
– Хто все-таки влучить першим?
– Ніхто.

Так і закінчився перший тайм. Звісно, не створили Одеса з Луцьком футбольного свята на полі, але емоційну й насичену гру (в рамках і силах українського чемпіонату) ми все-таки побачили.

Ну так хто перший?

Вийшли команди на поле в повній готовності забивати, але вже з іншою грою. У другому таймі зникла гострота атак “Чорноморця” і з’явився стандартний футбол “Волині”.

Гравці обох команд починають грати в тактику «біжи і бий». Тупішої тактики й не придумати – другий тайм відзначився прямолінійністю атак.

Як уже набридли верхові передачі. Гравці на полі працюють не ногами, а головою. Краще з цим справлялись високі лучани. Але це не грає їм на користь. Тільки виборовши м’яча, гості починають пробивати з далеких відстаней. Примітивний футбол… “Волинь” у другому таймі так і не створила хорошого гострого епізоду.

А Бурдужан не зупиняються: «возить» хлопців Кварцяного на повну.

Шанс одеситів і знову перекладина. Ай-ай-ай…

Клятий офсайд (49′) – Бурдужан так і не залишається один на один з Неділько. А яку передачу він віддав на Цигирлашу, який пробив вище воріт (66′). Румунський форвард “робить фейерверки” у штрафному майданчику «Волині». Відчувають лучани, яку небезпеку він може створити і що добром це не закінчиться. Але стримати Лучіана вони так і не можуть.

Під кінець матчу темп гри взагалі впав. Зрозуміли команди, що толку ніякого не буде, тому краще одне очко в турнірній таблиці, ніж мінус три.

На достатньо високому рівні провів гру «Чорноморець». Помітно було, як нервувала «Волинь». Але рахунок все одно залишився 0:0.

«Грою я не задоволений, результатом – теж. Команда наша без Кінаша, Пічкура, Рамона втратила нестандартність, з’явилася прямолінійність у діях, недоробка в атаці, в середній частині поля. Все це призвело до того, що другий тайм ми просто проіснували на поле, бігало стадо баранів, соромно було сидіти на лавці,» – аналізує матч наставник “Волині”, Віталій Кварцяний.

Післяматчевий коментар Кварцяного

“Особливої різниці в принципі ведення гри у суперника до і після перерви я не побачив. Постійні боротьба і передачі верхом, нічого не змінилося. Цікаво порахувати, скільки разів сьогодні суперник подавав м’яч. Це мені цікаво, і не в плані критики суперника. Адже потрібно поборотися за м’яч в повітрі, відібрати його, організувати контратаку…” – такої думки про гру тренер “Чорноморця”, Роман Григорчук.

Післяматчеві емоції Григорчука

Ірина Сташко

Чорноморець:

Безотосний, Ковальчук, Шиманек, Кутас, Донець, Сетті, Політило, Ковальчук, Цигирлаш, Каськов (Васін, 83), Бурдужан

Волинь:

Неділько, Сімінін, Шиков, Масло, Леандро, Герасимюк (Павлов, 65), Смирнов (Ізворану, 76), Шарпар, Пищур, Майкон, Бабир

Попередження: Шиманек, Бурдужан – Смирнов, Шиков

Арбітр: Кутаков Дмитро

1-й асистент: Рачинська Наталія

2-й асистент: Халамендик Євген

4-й арбітр: Родіоненко Михайло

_____________________________________________________________________

Нагадаємо, поєдинок “Оболонь” з “Олександрією” закінчився 1:0, але хто поки аутсайдер ЧУ ще не відомо.