Прокуратура Бердичева встановила кримінальні дії у комунальному підприємстві

Прокуратурою Бердичева порушено кримінальну справу.

Справа несе ознаки злочину, передбачені частиною 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та частиною 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

“У ході перевірки додержання службовими особами комунального підприємства з теплопостачання законодавства під час отримання субвенцій з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці у тарифах на теплову енергію встановлено, що службові особи підприємства внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості з метою отримання коштів з державного бюджету. Зокрема, включили до розрахунку обсягу заборгованості витрати, пов’язані з виробництвом тепла для населення та витрати з надання послуг іншому комунальному підприємству,” – повідомляє Сергій Сивак, прокурор відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області.

Унаслідок таких неправомірних дій службових осіб комунальному підприємству з державного бюджету зайво перераховано кошти на суму понад 75 тис. грн., які використано для погашення заборгованості за спожитий природний газ.

На сьогоднішній день триває досудове слідство.