Рекорд коростенських митників: 348,3 мільйони гривень за один день!

Шалені гроші проходять через чесні руки коростенських митників. Такі суми, що й уявити, складно.

Чому коростенських? А тому, що левова частка усіх митних надходжень Житомирщини стала надходити близько року тому, коли відбулася передача у підпорядкування Житомирської митниці коростенського митного підрозділу, який до цього належав енергетичній митниці.

Там розмитнюють нафтопродукти з сусідньої Білорусії і зрозуміло, що мова йде про величезні об’єми поставок, а отже – і суми грошей. Так ось, тепер ці кошти йдуть на Київ не навпростець, а через Житомирську митницю.

Ну, за таких умов рекорд довго себе чекати не примусив:

В першу суботу серпня 2011 року Житомирські митники в результаті тісної співпраці з суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності зафіксували абсолютний рекорд по добовому перерахунку коштів до скарбниці держави.

Сума «одноденного рекордсмена» сягнула показника 112 мільйонів гривень і перевищила значення середньоденного показника перерахування платежів у першому півріччі в 5 разів.

Про це Репортерові Житомира повідомляє Прес-центр Житомирської митниці.

Такий високий результат надходження платежів до Державного бюджету забезпечили співробітники митного посту “Коростень”, безпосередньо під керівництвом начальника митного поста Соляника О.М. та його заступника Постіженка Ю.Ф., які 06.08.2011 оформили 42,9 тисяч тон паливно-мастильних матеріалів на суму 348,3 млн. грн. та перерахували до казни 111,7 мільйонів гривень, що становить 99,6% від суми «рекорду».

Ну що ж: тут лишається лише привітати!)

___________________________________________________________________________

Нагадаємо, на тверде переконання керівника митниці Миколи Тимошенка, Житомирська митниця – одна з найменш корумпованих митниць України!