У Житомирі провели акцію проти отруєння собак

Вчора, 25 серпня, біля Житомирської мерії пройшла акція проти отруєння собак у місті.

Акцію провела громадська організація захисту тварин. Як розповів Валентин Крижанек, голова цієї організації, учасники акції передали в мерію вимогу заборонити труїти собак у місті, однак поспілкуватися до них ніхто не вийшов.

Зі слів демонстрантів на вирішення проблеми бродячих собак в Житомирі виділено 186 тисяч гривень. Проте сама проблема вирішується тільки розкиданням отрути в центрі міста. Таку отруту можуть з’їсти і домашні вихованці, й нею можуть випадково отруїтися діти. Крім того, був зафіксований випадок, коли отруту розкидали на території Житнього ринку, де вона могла потрапити в продукти харчування.

Звернення в санепідемстанцію не принесли результату, тому що співробітники СЕС заперечують свою причетність до отруєння собак. Влада також офіційно відхрещуються від цього, однак, за словами свідків, були випадки, коли отруту розкидали о 6 годині ранку, а в 7 уже приїжджала машина і збирала трупи загиблих тварин. Бувало, що за раз збирали по 40-50 собачих трупів.

Одна з учасниць акції розповіла, що її дитина одного разу побачивши помираючих собак, не могла спати два тижні, настільки було сильним нервове потрясіння.

Демонстранти згодні з тим, що проблему бродячих собак необхідно вирішувати, але робити це можна тільки цивілізованими методами: стерилізацією, поміщенням собак до притулків, і тільки в крайніх випадках евтаназією, і тільки під суворим контролем відповідних органів. Нинішні ж методи розкидання отрути в місті не допустимі.

За матеріалами: RTA-plus