У Житомирській області водій “восьмьорки” збив випускницю школи на смерть і зник (фото)

Трагедія сталася минулої п’ятниці в селі Райки Бердичівського району.

Все починалось за давно відовим сценарієм. Теплим серпневим вечером три випускниці місцевої школи йшли в сусіднє село на дискотеку.

Раптом вони почули за спиною ревіння автомобільного двигуна. Червона “восьмьорка” із включеними фарами їхала прямо на них.

Дві дівчини встигли відскочити, а Марина Лащевська, яка йшла посередині опинилася під колесами автомобіля.

“Найжахливіше те, що водій і не подумав зупинятися. Він протягнув тіло Марини по асфальту ще метрів десять,” – кажуть свідки події, подруги загиблої Юля і Божена.

Швидка допомога негайно приїхала на місце події, і лікар констатував смерть.

У день похорону Марини, в неділю 14 серпня, стало відомо, що її вбивця знайдений і вже затриманий.

“На пошуки вбивці були залучені великі сили. Оперативники “прочистили” всі автомобілі, зареєстровані в Житомирській області, які були схожі за описом свідків,” – повідомляє Микола Яцкевич, керівник прес-служби обласного управління ДАІ.

Під час перевірок цих автівок вийшли на 38-річного бердичівського підприємця, який орендував у райкома яблуневий сад.

Зв’язавшись з ним по мобільному телефону, він сказав, що перебуває за межами Бердичева.

Оперативники, не гаючи час почали шукати його авто, яке і знайшли на одній зі станцій техобслуговування.

Ушкодження, що виявлені на автомобілі, красномовно свідчили про те, що саме він був знаряддям вбивства: було пошкоджено праве крило, розбите лобове скло.

Цікаво, що працівники СТО вже приступили до ремонту машини-вбивці, господар якої їм пояснив, що зачепив дерево. Якби не оперативінсть внутрішніх органів, то скоро від слідів злочину не залишилося б і сліду.

Самого ж винуватця ДТП ніяк не могли знайти. Однак перевірка всіх його зв’язків дала свої результати – і в суботу він був затриманий вдома у одного зі своїх друзів.

Правохоронці проявилу неабияку оперативінсть і професійні навики, від моменту злочину до затримання злочинця пройшло менше доби.

В райкомі кажуть, що винуватець ДТП в п’ятницю, 12-го серпня, відзначав з друзями відкриття мисливського сезону – в момент ДТП був п’яним.

Безперечно, вбивця буде покараний, однак юну Марину, якій жити б і жити, вже не повернути.