В Житомир привезли чудотворну ікону священномученика Аркадія (Остальського)

Сьогодні в Житомирі зустрічали ікону священномученика Аркадія (Остальського) (1889-1937 рр.). Ікона привезена з Хрестовоздвиженської церкви с. Конотоп Шепетівської єпархії (Хмельницька область) і вважається чудотворною.

В урочистостях взяла участь делегація парафії Новомучеників і Сповідників Російських з Бутовського полігону під Москвою, де був страчений в 1937 році Аркадій Остальський. Після прибуття ікони в Свято-Преображенському соборі Житомира був відслужений молебень священномученику Аркадію. Ікона перебуватиме в храмі до ранку 2 серпня, а потім буде перевезена до церкви святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова села Скаковка Бердичівського благочиння, на батьківщину Аркадія Остальського, де відбудуться літургія та молебень священномученику Аркадію.

Ікона була написана в Москві в 2007 році до 70-річчя від дня мученицької кончини Аркадія Остальського і 29 грудня того ж року була привезена в село Конотоп Шепетівського району Хмельницької області. З цією іконою паломники автомобільним Хресним ходом їздили в Бутово на місце розстрілу єпископа Остальського. За твердженням віруючих, від ікони стражденні неодноразово отримували зцілення.

Завтра в обласній науковій бібліотеці відбудеться презентація другого тому книги «Священномученик Аркадій Остальський», під час якого будуть представлені матеріали про життя і діяльність єпископа Аркадія Остальського.

За матеріалами: RTA-plus