В центрі Житомира мало не вибухнув будинок через витік газу

Вчора, 28 серпня, бойове відділення другої пожежної частини м. Житомир, на спеціальному автомобілі з пожежною драбиною, за викликом аварійної газової служби, о пів на дев’яту вечора, прибули до однієї з «хрущовок» на центральній вулиці обласного центру – Київський.

Як з’ясувалося, мешканці другого під’їзду відчули запах газу, який ставав все більш насиченим, та викликали «аварійників» Житомиргазу.

Газовикам потрапити у квартиру, з якої виходив газ, не дали зачинені металеві двері. Вони покликали на допомогу рятувальників. Різати метал було небезпечно – хоча газопровід у будинку перекрили, концентрація газу була високою.

Рятувальники виставили на балкон «вибухонебезпечної» квартири, а це був третій поверх, драбину, та через нього потрапили у приміщення. Для цього знадобилося лише демонтувати протимоскітну сітку, але завдання ускладнювалося тим, що пожежні були екіпіровані і у протигазі, і у спецкостюми, остерігаючись можливого вибуху.

Як повідомляє прес-служба УМНС України в Житомирській області, все закінчилося без пригод, постраждали тільки нерви у сусідів.