Ох! Тяжка це робота – з болота тягнути корову

26 серпня до рятувальників смт. Любар звернулася місцева жителька за допомогою. За її словами, жіночка біля двадцятої години пішла забирати корову з пасовища. Але годувальниці на місці не було.

Пошуки тривали майже півгодини. Знайшли її у невеличкому болоті, що було поруч. Корова, мабуть, пішла, напитися, але міцно застрягла в багнюці. Скотинка стояла у болотній трясовині по саме черево дуже довго, коли її знайшли, у тварини навіть не було сил мукати.

Господарка покликала на допомогу людей, але сил не вистачило. Комусь вчасно прийшла думка звернутися до рятувальників. Ті, оцінивши ситуацію на місці, прийняли рішення автомобільну «тягу» не використовувати – був ризик травмувати тварину. Корову обв’язали рятувальними пасками, четверо міцних пожежних та декілька цивільних чоловіків «впряглися» у мотузки.

Немало сил та часу знадобилося, щоб звільнити скотинку, інформує прес-служба УМНС України в Житомирській області. Але і після цього рятувальні роботи не закінчилися. Корова так заслабла і змерзла, що не те, що йти – стояти не могла. Майже на руках її загрузили до автопричепа і повезли до рідного хліва на реабілітацію.