У Житомирі відбулось свято мисливців та рибалок

26 серпня у Житомирі відбулись урочистості з нагоди 90-річчя створення Українського товариства мисливців та рибалок. Ця громадська організація об’єднує всіх, хто любить природу, створює належні умови для змістовного, культурного відпочинку людей.

Житомирська обласна організація Українського товариства мисливців та рибалок, яку очолює Павло Лайчук, нараховує більше 10 тис. членів. В області 300 первинних осередків, 22 районні організації, працює мисливсько-рибальське підприємство, відкрито 5 спеціалізованих магазинів. Рішенням обласної ради організації на 25 років передані в користування мисливські угіддя площею 589 тис. га, а також шість водойм загальною площею 3200 га.

Сергій Рижук закликав природолюбів за сприяння облдержадміністрації очолити рух по відновленню та використанню ставків (в області 12 тисяч водних об’єктів і половина з них не використовується) і запевнив присутніх, що в обласний бюджет на 2012 рік будуть закладені кошти на стовідсоткове їх зариблення. В області також буде оголошено конкурс на розведення аборигенних видів риб.

У січні-лютому 2012 року з метою пропагування діяльності товариства планується проведення обласного з’їзду природолюбів, де будуть визначені пріоритети діяльності організації у кожному куточку області.

Під час урочистих зборів за організацію природоохоронних заходів по відтворенню і примноженню тваринного світу України кращі члени товариства отримали почесні грамоти облдержадміністрації, обласної ради, всеукраїнської і Житомирської обласної організації УТМР, грошові премії, подарунки.

На честь свята відбувся святковий концерт, підготовлений акторами облмуздрамтеатру, інформує управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації ОДА.