Діти-сироти сіли за парти (фоторепортаж)

Сьогодні школярі сіли за парти.

Зранку міста рідної “неньки” були практично паралізовані – на ринках метушня, автомобілів більш ніж завжди, а біля шкіл – величезне скупчення людей та того ж самого автотранспорту.

Батьки відправляють своїх дітей у похід за навчанням. Сподіваються, що з них виростуть добрі люди. Набагато спокійніше перше вересня проходить у тих школах, де дітям немає на кого сподіватися, окрім чужих людей. Їх підтримує лише держава, оскільки рідні батьки або вмерли, або п’ють, або просто відцуралися.

В Бердичеві є школа-інтернат, над якою взяла шефство Прокуратура Житомирської області. Репортер Житомира вже писав про цю школу, коли наприкінці минулого навчального року за участі прокурора області Миколи Франтовського тут пройшов останній дзвоник.

Сьогодні сюди знову приїхала ціла делегація працівників прокуратури з усієї Житомирської області. За кожним прокурором закріплений окремий клас, що зобов’язує посадовців періодично навідуватися до своїх учнів, спілкуватися з ними, дарувати подарунки, давати життєві настанови, тобто робити все те, що мали б робити батьки.

Відбувся щоразу зворушливий перший дзвоник, діти пішли на свій перший урок. Перший заступник обласного прокурора Анатолій Чумаченко від імені прокуратури області подарував школі стіл для настільного тенісу та спортивний інвентар, побажав школярам міцного здоров’я, жаги до знань, яка стане запорукою подальшого успіху в житті.

Анатолій Чумаченко: “Сьогодні, ми дійсно згадали своє дитинство, своїх учителів, однокласників, друзів. Низький уклін усім вчителям, які сьогодні розпочинають новий навчальний рік, а учням – наснаги, здоров’я та розуміння того, ваше успішне майбутнє формується вже сьогодні вашим наполегливим навчанням”.

Лариса Тарнапольська, директор Бердичівської школи-інтернату: “Щиросердечно вітаю вас усіх з початком нового навчального року. Кожен з нас у свій час був учнем, здобував знання, пройшов шлях школяра і завдяки старанням здобув у житті певні успіхи. Бажаю і вам, любі діти, досягти тих висот про які ви мрієте”

Фоторепортаж Репортер Житомира:

Працівники прокуратури області завітали на перший дзвоник до вихованців Бердичівської школи-інтернату

Павлюк Людмила, заступник директора інтернату з виховної роботи

Випускний клас

.

І ось вони – 8 першачків зі своєю першою вчителькою, яка їм замінить маму…

Дітям дарують портфелі та букварі

і… перший дзвоник

Далі – перший урок…

…на якому був присутній Анатолій Чумаченко

Сергій Фещенко