“Київстар” в Житомирі провів відкритий урок онлайн-безпеки в Інтернеті

Відкритий урок онлайн-безпеки в Інтернеті сьогодні, 28 вересня 2011 року о 12.00 год., було проведено в комп’ютерному класі Житомирського міського ліцею при ЖДТУ. Учні ліцею через програму “Скайп”, використовуючи веб-камери та навушники, подаровані компанією “Київстар”, спілкувались із учнями школи №17.

Безпечний Інтернет — це передумова формування моральності та духовної культури сучасної молоді. Знайти потрібну інформацію в Мережі, “не залізши” на якийсь сторонній сайт, де рекламують чи відверто демонструють аморальну, розпустну інформацію, яка деформує відношення людей, особливо дітей, до життя, дедалі важче.

З огляду на це, компанія “Київстар” спільно з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України розпочали реалізацію проекту “Безпечний Інтернет “Київстар” – школам”.

Як повідомляє управління по зв’язках з громадськістю міської ради, за цією програмою до кінця 2011 року близько 200 шкіл буде забезпечено безкоштовним широкосмуговим Інтернетом “Київстар”. Компанія проводить підключення будівель шкіл до мережі за технологією FTTB та надає безлімітний трафік з графіком швидкості: з 07.00 до 18.00 год. – 10 Мбіт/с. та з 18.00 до 07.00 — 1 Мбіт/с.

“Безпечний інтернет — це пріорітет нашої компанії. Потрібно створити такі умови користування Мережею, щоб діти могли вільно знайти потрібну інформацію, але обмежити доступ до бруду, що повсякчас з’являється в Мережі”. – підкреслила Наталія Дадівєріна, менеджер зі зв’язків з громадськістю Київської філії “Київстар”.

Заступник начальника управління освіти міської ради Раїса Кошевич виступаючи перед учнями ліцею та вчителями житомирських шкіл наголосила: “Наша мета донести, що Інтернет — це прогрес, це розвиток, але також натякнути, що це не завжди безпечно. Тому потрібно робити конкретні кроки у вирішенні цієї проблеми”. Також Раїса Леонідівна подякувала міському голові Володимиру Дебою за сприяння у реалізації цього проекту.

Директор ліцею Юрій Кошевич подякував компанії “Київстар” за реалізацію даного проекту і наголосив: “Такі проекти потрібно започатковувати в школах, оскільки вони формують культурну, освідчену, а головне відповідальну особистість”.

Начальник служби у справах дітей міської ради Надія Косяк висловила необхідність уберегти дітей від кроків до злочинності, і що проект “Безпечний Інтернет “Київстар” – школам” – це перший крок у даному напрямі.