На Житомирщині фестиваль “Райдуга – 2011” зібрав дітей з обмеженими можливостями (фото)

25 вересня 2011 р. в смт. Іршанськ відбувся відкритий обласний фестиваль «Райдуга-2011».

Уже стало доброю традицією проводити обласний фестиваль «Райдуга» для дітей з обмеженими можливостями наприкінці вересня в смт Іршанськ Володарсько-Волинського району Житомирської області. Не став виключенням і 2011 рік.

Уже в дев’ятий раз Іршанськ гостинно зустрів учасників фестивалю – творчі колективи спеціальних загальноосвітніх шкіл та установ, де навчаються і виховуються діти з особливими потребами, та гостей свята.

На фестиваль прибули чимало почесних гостей, серед них один із засновників «Райдуги» генеральний директор філії ІГЗК “ПРАТ “Кримський титан” Сахненко Сергій Петрович, заступник голови ОДА Балюрко Віктор Степанович, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Корінна Галина Віталіївна, заступник Головного управління праці та соціального захисту населення Дяченко Анатолій Петрович, директор районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Осадчук Надія Петрівна, начальник районного відділу освіти РДА Ковальчук Лілія Володимирівна, начальник відділу культури і туризму РДА Шишук Олег Петрович, начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Ковальчук Володимир Володимирович, начальник РВ УМВС України Невмержицький Михайло Петрович та інші гості та меценати свята.

Цьогоріч фестиваль зібрав понад 600 дітей. Представники 25 закладів та діти з особливими потребами з 8 районів нашої області, а також з Черкас, Житомира, Коростеня, Коростишева приїхали в Іршанськ, щоб продемонструвати свої здібності та довести, що навіть фізичні вади не стають на шляху у справжніх талантів.

У просторому фойє вихованці різноманітних гуртків демонстрували свої творчі вироби, які своєю красою просто вражали. Навіть не вірилось, що все створено дитячими руками.

Але важливою подією для кожного учасника фестивалю став виступ на великій, справжній сцені, та вдячність глядачів, які бурхливими оплесками зустрічали та проводжали маленьких артистів.


Тріо “Лілея” співає пісню про маму


Діти з вадами зору виконують танок моряків


Молодий юнак читає вірш про любов до життя

У кожній номінації визначалися переможці, яким дарували пам’ятні призи.

Цілий день для дітей працювали різноманітні секції: «Зроби сам», «Музичний», «Юний художник», «Юний архітектор», «Загадкова», «Настільні ігри», «Логічні ігри», «Спортивний», «Живий куточок», «Салон краси», «Юний скульптор», «Повітряні кульки», «Кораоке».

Дівчатка вподобали секцію “Салон краси”, де вправні майстрині краси робили бажаючим (а їх було чимало) гарні зачіски, манікюр, макіяж.

А хлопчики найбільше юрмилися біля секторів, де працівники міліції демонстрували і навіть давали потримати в руках зброю та засоби захисту, показували засоби запобіжного впливу, демонстрували вправи з елементами рукопашного бою.

А пізніше всі бажаючі змогли спробувати солдатську кашу, яку приготували у справжній польовій кухні батальйонні кухарі. Вона була надзвичайно смачною!

Цей день став теплим і радісним не лише завдяки гарним погодним умовам, але й через велику кількість дитячих посмішок, які сяяли звідусіль. Діти спілкувалися, змагались, сміялись, раділи. Вони відчували себе героями події, та головне потрібними. Тому й не дивно, що цього дня вони чекають цілий рік.

Як добре, що є такі заходи, які дають можливість дітям спілкуватися, знаходити нових друзів, і найголовніше – усвідомлювати те, що вони є талановитими і обдарованими особистостями.

За матеріалами: RTA-plus