Після 10-ти річної перерви відновили Бігунський дитячий садочок

Один із пріоритетів обласної влади – дошкільне виховання дітей.

2 вересня був дійсно світлий день для всіх жителів села Бігунь Овруцького району, не лишень завдячуючи сонячній погоді, але й тому, що саме цього дня тут відбулося відкриття дитячого садочку після 10-ти річної перерви.

Відтепер 29 діток виховуватимуться у новому, світлому і теплому приміщенні. Всі ці десять років дитячий садок знаходився в будинку загальноосвітньої школи, де були створені всі належні умови для виховання і навчання дітей, але окреме приміщення для них, де вони почуватимуться як у власному домі,має велике значення.

З 17 млн грн. державної субвенції на відновлення дитячих закладів для Овруччини було виділено 1 млн 200 тис грн. Бігунський дитячий садочок відновлювався всією громадою села.

На це свято прибули перший заступник голови обласної державної адміністрації Микола Олещенко, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський, районне керівництво, сільський голова, директор загальноосвітньої школи, будівельники. На урочистостях увагу всіх присутніх привернув той факт, що навіть у таку спекотну пору жнив, коли роботи для сільських жителів більш, ніж достатньо, багато селян прийшло на таку визначну подію – святково вбрані, з усмішками на вустах, з оберемками квітів. Всі присутні відчували, що для них це дійсно радісна, довгоочікувана подія.

Перший заступник голови облдержадміністрації у своєму виступі подякував всім, хто допоміг у будівництві такого важливого закладу для села, як дитячий садочок. У своїй промові Микола Олещенко зазначив: «В минулому році було відкрито 60 дитячих садочків, в цьому році 20, а ще буде відкрито 35. Президент поставив вимогу перед Кабінетом Міністрів України: в кожному населеному пункті, де є діти, обов’язково повинні бути сучасно обладнані дитячі садочки. Житомирщина займає перше місце по відновленню дошкільних закладів. І в слідуючому році у кожному районі буде відновлено по три дитячих заклади».

«Один із пріоритетів обласної влади – дошкільне виховання дітей, де закладається майбутнє України, – розповів Олександр ПастовенськийЗа два роки необхідно ліквідувати черги на влаштування дітей до дитячих садочків і 100% охопити дітей дошкільним навчанням».

Всіх, хто причетний до відновлення дитячого садочку, було відзначено почесними грамотами та подяками обласної та районної державникх адміністрацій. А дітям подарували холодильник, телевізор та дитячі іграшки.