Скандал в Житомирському районному футболі: заява СК «Кристал»

Відкритий лист колективу СК «Кристал» (смт Озерне):

Згідно протоколу № 13 засідання КДК до СК «Кристал» були застосовані штрафні санкції за «образливі висловлювання на адресу гравців команди «Танкіст» та арбітрів матчу».

Зважаючи на ці обставини, колектив СК «Кристал» та вболівальники клубу вимушені зробити офіційну заяву та внести деякі пояснення.

Вважаємо, що стосунки між уболівальниками двох команд є добрими та товариськими, а гасла, які вони використовують під час матчів, є загальноприйнятою практикою футбольних відносин. Якщо на думку КДК поведінка уболівальників вважається не коректною, то це стосується не лише уболівальників СК «Кристал», а й команди «Танкіст».

Нас також обурює той факт, що КДК федерації розглядає рапорти арбітрів матчу і виносить по ним рішення без присутності представників команди, до якої хочуть застосувати санкції.

Якщо члени КДК настільки принципові, то згідно протоколу № 2 від 30.05.2011 року, СК «Кристал» має бути знятий з участі у чемпіонаті за повторне порушення.

Вважаємо дії КДК непрофесійними та упередженими. Той факт, що за результатами 17-ти турів КДК виніс 13 дисциплінарних покарань тільки представникам (гравцям) команд, але не прийняла жодного рішення по суддівському корпусу, не зважаючи на протести команд та низький рівень професійності суддів.

Виходячи з цього вважаємо, що керівництво ФФ не може або не хоче вирішувати питання поточної діяльності федерації.

Для керівництва федерації чемпіонат Житомирського району з футболу є лише засобом для самопіару та політичним проектом однієї з партій.

Жодна з команд де-юре не являється членом федерації, так як згідно з її Статутом кожен член повинен мати членський квиток та сплачувати членські внески.

Також вважаємо, що фінансова діяльність керівництва ФФ Житомирського району є непрозорою. Керівництво федерації протягом двох років відмовляється відкрити розрахунковий рахунок, що не дозволяє відстежувати та контролювати обіг коштів. Внески команд, штрафи, оплата роботи суддів здійснюється виключно готівкою.

Для так названих «благодійних внесків» використовуються кошти команд, отримані від грошових дисциплінарних стягнень (не зважаючи на те, що більшість команд збирає кошти на обслуговування матчів зі своїх гравців), а не від спонсорських допомог чи інших джерел фінансування.

Такі дії наштовхують нас на думку, що КДК була надана вказівка керівництва накладати якомога більше грошових штрафних санкцій на команди.

У червні 2011 року СК «Кристал» звертався до керівництва із запитом по фінансовому звіту. Але і до сьогодні відповіді не отримано.

Виходячи з вищевказаного, колектив СК «Кристал» висловлює вотум недовіри до КДК та керівництва федерації та офіційно повідомляє про припинення участі команди в такому чемпіонаті Житомирського району 2011 року та в усіх заходах, які будуть проходити під егідою такої федерації футболу Житомирського району.

____________________________________________________________________________

Усім командам та уболівальникам висловлюємо щиру подяку та просимо вибачення за матчі, які не відбудуться!

Колектив СК “Кристал”