У Житомирі провели акцію на захист Ботанічного саду

У Житомирі 14 вересня 2011 громадська організація «Я люблю Житомир» провела акцію в захист Ботанічного саду. Були вивішені плакати з вимогою зберегти Ботанічний сад.

Безліч жителів навколишніх районів відпочивають в саду, гуляють з дітьми. Ботанічний сад служить зеленою зоною між промисловими і житловими районами Житомира, його «зеленими легенями».

Зі знищенням Ботанічного саду погіршиться екологічна обстановка в районі. Буквально навпроти вже існує і працює супермаркет «Олді». Будівництво нового супермаркету спричинить додаткове навантаження на транспортні шляхи, що не зможе не позначитися негативно на напруженому дорожньому руху в цьому районі.

Знищення 5 гектарів Ботанічного саду заради будівництва супермаркету «Епіцентр» місцева влада не в змозі виправдати появою декількох десятків додаткових робочих місць, тому що знищені будуть сотні і тисячі. Замість того щоб вирішувати проблеми городян обласна та міська влада стурбована тільки отриманням особистого прибутку.

З кожним днем опір городян, не дивлячись на тиск влади, зростає. Люди не хочуть втрачати місце, де десятиліттями відпочивали, гуляли. Місце, де можна подихати свіжим і чистим повітрям.

Віддати Ботанічний сад – значить дати зрозуміти чиновникам, що завтра вони так само можуть вчинити з нашими будинками, ні з ким не радячись, діючи лише в інтересах власної вигоди.

Громадська організація «Я люблю Житомир» вимагає залишити Ботанічний сад в спокої і створити на цьому місці паркову зону.

По матеріалам: RTA-plus