Житомир откачал! Другий день культурної версії святкування (фото)

Справжня спека почалась у суботу.

Житомир почав приймати вітання ще з 9 ранку, а закінчив аж вночі.

Першими відкривали свято діти, процвітаюче майбутнє нашого міста. Парад з дитячих візочків «З маленького потічку, Та й у велику річку» змусив об’єднатись кожній родині й проявити всю свою творчість. І я вам скажу, що там було на що глянути. Справжні витвори мистецтв.

Найбільше раділи святу, певно, теж діти. Вони ніяк не могли відпустити хобота слона, не могли пройти повз і не потягнути за косичку корову і не могли не посміятись із клоунами. Для щастя потрібно мало – дитячий сміх. Тому наше осяяне дитячими посмішками місто просто мусить процвітати.

І як тільки парад розпочався, все місто прокинулось. Музика лунала з різних куточків міста: сквер Лятошинського-Московська, Михайлівська вулиця, майданчик біля «Жовтня», майдан Соборний, Замкова Гора, Старий бульвар, парк Гагаріна, алея майданчику «Рошен», Ракушка й майданчик біля арки. Як-то кажуть, на будь-який смак.

Крім концертів, на День міста продавали все: від кімнатних капців до витворів мистецтв. Все в найкращих традиціях свята: народ гуляє, підприємці заробляють.

Найвеселіше було нашому міському голові, який мусив побувати на кількох майданчиках святкування. А що за українець, який у свято не вип’є української горілки, не скуштує українського сала, ще й не закусить українським вареником. Наш міський голова довів, що він справжній українець. На Лятошинського-Московського Дебой покуштував українським свіжо випеченим хлібом, на Михайлівський його вже частували горілочкой, салом і варениками. Адже першим має випити за розквіт, добробут і благоустрій свого міста лише хазяїн.

У цей день все було для іменника: розвіялись хмари як над містом, так і над футбольним життям. «Легіон» в черговий раз здобув перемогу в Чемпіонаті області. Футболісти подарували перемогу і три голи рідному Житомиру. Футболіємо разом і в розпалі свята.

Закінчився другий день святковим гала-концертом. Віктор Павлік і Rad Raven и Spanish boy band розкачували на хвилях настрою і позитиву житомирян. Перемили кісточки концерту вже інші сайти, тому «Репортер Житомира» підіб’є підсумки: «Житомир откачал!»

Ірина Сташко