Житомирських школярів відвідали друзі із Польщі

20 вересня 2011 року у Консульстві РП у Житомирі Почесний консула РП Юрій Водерацький привітав гостей із Польщі – учнів та викладачів Варшавського ліцею №4.

Польські школярі приїхали до своїх давніх друзів, що навчаються у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №36 м. Житомира. Варто відмітити, що між ЗОШ №36 та Варшавським ліцеєм №4 вже понад 9 років триває багаторічна співпраця на освітянській ниві.

Метою цьогорічної зустрічі, став спільний проект, присвячений історії двох народів, часів Богдана Хмельницького. Під час перебування в Україні, учні вирушать в мандрівку історичними містами, що пов’язані з добою Хмельницького в Україні. Запланована подорож до Черкас,Чигирина, Білої Церкви та інших міст.

Почесний консул Юрій Водерацький відмітив користь такого роду заходів, адже саме молоді люди в майбутньому, формуватимуть відносини поміж двома дружніми народами.

Наразі Почесний консул зазначив, що спільне бачення історії, призведе до знищення білих плям, що протягом багатьох років виникали в двосторонніх відносинах. Проживання учнів в українських родинах, наблизить їх до пізнання краще української мови, культури, традицій українського народу. Це вагомий крок, аби молоді люди розуміли, наскільки історичні події, що відбулись в минулому, не повинні перешкоджати реалізації спільних справ в майбутньому.

За матеріалами: RTA-plus