Дизайн з висоти пташиного польоту

Природа і люди роблять багато різних приголомшливо красивих штук, які вражають тільки з космосу або принаймні з висоти пташиного польоту.

Для подібного роду творів мистецтва давно вже придумано назву – геогліфи, тобто знаки на землі. Деяким геогліфам тисячі років, а деякі зовсім нові. Невтомні дослідники Google Earth, прочісують буквально кожен піксель супутникових фотографій в надії побачити щось дивовижне і цікаве.

У цьому матеріалі зібрано самі круті геогліфи світу, включаючи і рекламні.

Люди

Гігант Керн Аббас

Дядечко зі значною гідністю зроблений з крейди на схилі пагорба біля села Керн Аббас у Великобританії. Хто і коли його зробив – невідомо, але вперше він був згаданий в XVII столітті. Чотири роки тому поряд з ним тимчасово з’явився ще один чоловік – Гомер Сімпсон. Сучасний забавний геогліфи був зроблений в рамках рекламної кампанії “Сімпсонів в кіно”.

Стражник безплідних земель

Дивно, але обличчя індіанця – це не справа рук людських. Його створила природа. Рельєф розміром приблизно 255 на 225 метрів розташований в канадській провінції Альберта, недалеко від кордону з США. Над створенням “навушників” попрацювали люди – насправді це нафтова свердловина і дорога до неї.

Лик Христа

Смутний нерукотворний образ Ісуса Христа був виявлений на полі в Угорщині.

Гігант Тарапака

Одному з найстаріших геогліфів в світі 9000 років, він розташований в пустелі Атакама, найсухішій пустелі світу.

Гулівер

Цей Гуллівер, що лежить на траві поряд з шотландським Единбургом, виглядає дуже старим, але насправді він був зроблений в 1976 році в рамках просування району Крейгміллар. Він з бетону, і довгий час Гуллівер був найбільшою бетонною скульптурою в Європі.

Ататюрк

У майбутньому році портрет батька турків – колишнього президента країни Мустафи Кемаля Ататюрка – відзначатиме тридцятиріччя. Три тисячі людей викладали 130-метрове обличчя з вапняку, частину якого пофарбували в чорний.

Чингіз-хан

Портрет головного монгола всіх часів вирізаний на схилі пагорба біля монгольської столиці Улан-Батор.

Звірі

Осмінгтонський білий кінь

Білі коні мають якесь особливе значення в житті геогліфістів. Кінь поблизу містечка Саттон Пойнтц у Великобританії створений у 18 столітті.

Рожевий кролик

60-метровий рожевий кролик, зроблений у 2005 році арт-групою Getlin, лежить на італійських пагорбах в 65 км від Монако. Він зв’язаний з вовняних ниток, набитий соломою і все ще бадьорий. Getlin запевняють, що кролик буде жити ще років 15, і водять по його пузу екскурсії.

Знаки

Острів-серце

Острів називається Галесняк, знаходиться в Хорватії, належить приватній особі і раніше був нежилим. Він став знаменитим 2 роки тому після того, як його виявили адепти Google Earth і розповсюдили знімок по мережі. Незадовго до 14 лютого 2009 року власника острова Владо Джуреско засипали питаннями, як можна провести свято на Галесняку. Тепер це один з туристичних символів Хорватії.

Губи

Із землі цей пагорб абсолютно нічим не виділяється – звичайна гірка висотою 800 метрів. А з супутників суданський пагорб виглядає точнісінько як губи.

Острів в часі

Кельтський знак “Острів в часі” створений в 1995 році біля аеропорту в Мюнхені художником Вільгельмом Холдерідом.

Кар’єр-мушля

Це відвали найбільшого кар’єра в світі, що належить найбільшому виробникові міді – Чилійській національній мідній корпорації.

Сонце

Простори Невади – улюблене місце для створення дивних знаків.

Манія величі

Арабський шейх Хамад бін Хамдан Аль-Нахайян викопав на своєму острові Футаісі біля Абу-Дабі своє ім’я. Висота літер – 1 кілометр, перші дві літери є судноплавним каналом.

Леніну 100 років

На території Росії гігантські зображення існують в основному з радянських часів і пов’язані вони з СРСР, комунізмом і, звичайно, Леніним. Величезна лісосмуга у вигляді напису “100 років Леніну” є в Курганській області та біля села Архангельське.

Реклама

KFC

Логотип Kentucky Fried Chicken у Неваді, видний з космосу.

Firefox

Логотип браузера був зроблений в 2006 році на кукурудзяному полі біля міста Портленд, Орегон. Вогняна лисиця площею понад 4 000 кв.м. ознаменувала п’ятидесятимільйонне завантаження Mozilla Firefox.

Coca Cola

100-річчя Кока-Коли в Чилі відмітили створенням логотипу з 70 000 пляшок. Найбільший лого Coca Cola має розміри 120 на 50 метрів.

Їжте горіхи пекан

Нехитрий, але вражаючий заклик їсти горіхи пекан розташований в штаті Нью-Мексико

За матеріалами: adme.ru

___________________________________________________________________________

За допомогою мережі турагенцій “ДАТУР” Ви зможете побачити всі ці місця.

Адреси офісів ДАТУР:

м. Житомир, вул. Київська, 79
м. Житомир, вул. Київська, 25

Телефони: 36-12-33, 41-27-60 ,41-86-06
066-347-70-60 Вікторія, 063-63-68-262 Артем
067-410-51-73 Оксана, 050-463-22-21 Алла

м. Вінниця, вул. Пирогова 23-А, ТРЦ «FERIDE PLAZA». (0432) 55-26-85 Марина, 068-111-39-49, 063-629-77-30.

Для замовлень по Києву і Україні 063-63-68-262 Артем, 067-410-51-73 Оксана
www.hotway.com.ua