Геннадій Зубко хоче, щоб кожен депутат міськради був впливовим

Напередодні 7-ї сесії міськради у партійному офісі “Фронту Змін” окреслили позицію фракції, щодо запропонованих нових змін до регламенту ради.

Виявляється, більшість слушних ініціатив депутатів міської ради так і залишаються на папері, оскільки для того, щоб дійти до сесійної зали міської ради, вони повинні пройти через департаменти і відділи міської ради, секретаря ради, міського голову.

Голова обласного осередку “Фронту Змін” Геннадій Зубко вважає, що так бути не повинно – депутати мають право на реальну реалізацію своїх ініціатив, завдань, поставлених виборцями.

Для цього “Фронт Змін” ініціює зміни до регламенту, за якими депутати міської ради отримують можливість вивішувати підготовлені та опрацьовані проекти рішень на сайт міської ради. На переконання Зубка – громада має бачити і знати, які ініціативи пропонує той чи інший депутат, а отже й робити власні висновки щодо доцільності цих ініціатив та якості роботи депутата уцілому. Далі на постійних комісіях ці ініціативи розглядаються. Якщо слушні – їх вносять в порядок денний.

– Депутати, які пропрацювали у цій каденції майже рік сьогодні не мають вагомих важелів для того, щоб реалізовувати ті завдання, які перед ними ставить виборець. У той же час формування порядку денного сесії повністю під контролем керівництва міської ради. Ми не хочемо, щоб нас ставили перед фактом. Кожен депутат має бути впливовим, – наголосив Зубко.

Геннадій Зубко запевнив, що це не “перетягування ковдри” і що ініціативи із внесенням змін до регламенту не виходять за рамки ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні”