Поки не ввімкнуть опалення, в Житомирі “димітимуть” гуртожитки: ще один випадок

Позавчора задимівся третій гуртожиток фізмату. Студентів евакуювали. Про це – у попередньому повідомленні.

І ось аналогічний випадок, тільки вже вчора. Дим з підвалу переполошив усіх мешканців гуртожитку інституту медсестринства. Ми вже було подумали, що хтось щось наплутав і зателефонували в МНС. Виявляється, справді, за два дні у Житомирі задимілося два гуртожитки. Два аналогічні випадки. Тільки про те, що сталося задимлення на фізматі, МНС повідомлення не отримувало.

Отож, вчора 13 жовтня о 20:32 до чергового оперативно-рятувальної служби «101» надійшло повідомлення про пожежу.

По коридорам та сходам будівлі розповсюджувався дим з характерним запахом горіння. Чергова гуртожитку повідомила рятувальну службу і була готова дати сигнал на евакуацію його мешканців. Але цього не знадобилося. Бійці пожежного відділення швидко виявили осередок загорання. У підвалі гуртожитку в електрощитовій сталося коротке замикання проводки, через що чаділа ізоляція кабелів. Естафету у рятувальників прийняли електрики.

– Адміністрації гуртожитку доведеться виясняти чому була перевантажена електромережа та перевірити студентські кімнати на наявність обігрівачів, – каже Сергій Уланов з прес-служби УМНС України в Житомирській області.

З іншого боку студентів треба розуміти: спробуй виседи у холодному гуртожиткові! Отож, поки не буде увімкнено у місті централізоване опалення, дивуватися подібним випадкам нічого.