В Житомирі голови польських організацій разом з молоддю прибирали Польське кладовище

29 жовтня, традиційно з ініціативи Житомирської Обласної Спілки поляків України та за підтримки міської влади відбулося прибирання Польського кладовища в Житомирі.

Тут знаходяться могили видатних діячів польської культури – Юліуша Зарембського, батьків Ігнація Яна Падеревського, представників родин Монюшко, Домбровських, одного із ініціаторів будівництва курії Римсько-Католицької церкви Анджея Федуковича.

На разі триває осінній місячник з благоустрою та санітарного прибирання міста. Міською комунальною службою було забезпечено працюючих інвентарем, транспортом для вивезення сміття, видалено хворі дерева та чагарники, інформує прес-служба міської ради.

В останню суботу перед святом Всіх Святих з року в рік проводиться акція, до якої залучається молодь та діти. Разом з молоддю працювали голови польських організацій М. Півоварська, Р. Вонсович, В. Лясковська-Щур, керівники польських колективів І. Копоть, Я. Поліщук, І. Світельська, директор школи № 28 Я. Глінчевська, викладач Житомирського державного технологічного університету В. Загорська-Антонюк, викладач польської мови В. Ваховська та учні суботньо-недільної школи. Такі починання складають важливий елемент у вихованні молоді.

Телевізійна група TVP з м. Вроцлав на чолі з редактором Гражиною Орловською-Сондей разом з житомирянами запалили на Польському цвинтарі 1000 зніче. Харцери з Вроцлавського повіту також взяли активну участь в прибиранні.