Цими вихідними пенсіонери Житомирщини “віджигали” на повну

На вихідних у Житомирській області горіли квартири, а вогнеборці рятували пенсіонерів..

1. У суботу, 5 листопада у Житомирі мало не згоріла пенсіонерка. Власниця оселі зробила з квартири звалище непотребу, через що пожежним довелося не тільки боротися з вогнем, а й займатися пошуками пенсіонерки у задимленому та захаращеному приміщенні. Пригода 75-річної бабусі закінчилась «happy-endом» – МНСники ліквідували полум’я і врятували її.

2. 5 листопада у с. Бурківці Чуднівського району 72-річна жінка відчула запах газу у власній квартирі. Запаленим сірником вона вирішила перевірити всі з’єднання від балону до плити. Внаслідок контакту вогню із газом стався спалах, від вентиля балону відірвало з’єднувальний шланг. На щастя для господарки вибуху не сталося і вона відбулася переляком та опіками.

3. Того ж дня близько 23 години в смт Іванопіль Чуднівського району через несправну піч сталася пожежа у приватному будинку. Займання почалося з веранди, через що вогнеборці не змогли потрапити до приміщення через вхідні двері. Господарку будинку, стареньку жінку-інваліда, евакуйовували через вікно.

4. У неділю, 6 листопада, о 21:30 в смт Ємільчино, горіла квартира на третьому поверсі. Займання у помешканні подружжя пенсіонерів сталося через невдало прилаштовану свічку, через яку загорілася подушка, а потім і крісло. Сусіди відчули запах диму і викликали рятувальників.

Внаслідок пожежі довелося евакуювати 15 мешканців будинку, саму ж господарку з полум’я виносили на руках. Зараз постраждалі пенсіонери знаходяться у терапевтичному відділення районної лікарні.

5. Цього ж дня до реанімаційного відділення Романівської ЦРЛ з діагнозом: отруєння чадним газом госпіталізовано подружжя з смт Романів.

Жертви вогню:

4 листопада у с. Ворсівка Малинського району під час гасіння пожежі у приватному будинку рятувальники виявили тіло 48-річного власника оселі.

6 листопада у с. Кропивня Коростишівського району під час пожежі жінка отримала опіки 85% тіла.

Про це Репортерові Житомира повідомив Сергій Уланов, співробітник прес-служби УМНС України в Житомирській області.