На Житомирщині активісти «Фронту Змін» передали спеціальний посуд психоневрологічному диспансеру

Під час рейду по районах області, приуроченого до Дня людей з інвалідністю, активісти «Фронту Змін» передали Радомишльському психо-неврологічному диспансеру ложки з ручками зі спеціалізованим кріпленнями для людей з паралізованими кінцівками різного ступеня складності.

«В закладі перебуває понад 200 хворих, 70 з них лежачі й потребують особливого догляду. Керівник закладу тримає його на плаву особистим ентузіазмом. При закладі утримують підсобне господарство, город. Посильну допомоги надали і ми спільно з благодійним фондом «Людяність», – розповідає про візит до Радомишля депутат Житомирської міської ради від «Фронту Змін», голова Житомирської обласної громадської організації людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сімя» Неля Ковалюк.

Також, у Радомишлі Неля Ковалюк та голова благодійного фонду «Людяність» Юрій Журбенко передали людям милиці, палиці та підставки для вбиралень.

Нагадаємо, обласний рейд відбувається в рамках проекту «На одному рівні» й приурочений до Дня людей з інвалідністю. Впродовж місяця активісти «Фронту Змін» побувають у всіх районах області, аби допомогти людям з інвалідністю та людям похилого віку засобами реабілітації, а також зібрати інформацію про існуючі проблеми, аби вирішувати їх. Наразі фронтовики побували у 12 районах області: Радомишельському, Малинському, Коростишівському, Брусилівському, Олевському, Овруцькому, Романівському, Баранівському, Черняхівському, Червоноармійському, Андрушівському, Попільнянському. Вже поспілкувались майже з двома сотнями людей.

«Під час поїздки, ми зрозуміли, що немає жодного села, де б людям не були потрібні засоби реабілітації. Ми передаємо палиці, милиці, в Брусилові роздали їх десяток, в тому числі інвалідні візки, гігієнічні інвалідні візки, ходунки. Передаємо їх людям, а люди плачуть від вдячності, тому що влада не забезпечує їх елементарними речами, хоча повинна це робити», – ділиться враженнями від спілкування Неля Ковалюк й повідомляє, що найближчими днями на черзі поїздка до Бердичівського району.