Обласна дитяча лікарня отримала наркозно-дихальний апарат. ФОТО

1 листопада голова японської благодійної організації Мацаура-Сан подарувала новий наркозно-дихальний апарат виробництва компанії MERA.
Співпраця організації «Японська технічна допомога медицини» із дитячою лікарнею розпочалася ще двадцять років тому. За цей час від японських благодійних організацій та особисто від Мацаури-Сан було отримано обладнання та матеріальної допомоги на суму близько 2 мільйонів гривень, тоді як керівництво нашої області виділило 800 тисяч доларів.

Гусак Олексій, заступник начальника управління охорони здоров’я висловив слова щирої подяки Мацаурі-Сан і зазначив, що від такої співпраці виграють лише діти. Олексій Яковлевич підкреслив, що лікарня не живе від допомоги до допомоги, адже певні кошти виділяє керівництво області.

«Лише ті люди, які відчули на собі масштаб трагедії можуть допомагати іншим», – з такими словами до присутніх звернулася Мацаура-Сан. Учасники японської делегації зазначили, що подарований апарат має хорошу репутацію на ринку, а у виборі фірми виробника їм допомагали японські лікарі.

Головне призначення апарату – швидке і безболісне введення і виведення дітей з наркозу, проведення низькочастотної анестезії та штучної вентиляції легень. Крім того апарат дає можливість використання севарану – надсучасного і надефективного наркозу.

Бобер Микола, заступник головного лікаря з хірургічної роботи наголосив: «Такий висококласний апарат дозволяє проводити від 800 до 1000 операцій на рік».

Наркозно-дихальний апарат буде функціонувати у відділенні анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії, забезпечуючи високий рівень та якість надання медичної допомоги.

Роман Буравський