Працівники радіо, телебачення та зв’язку відзначили своє професійне свято

16 листопада в Житомирі за участю керівників області відбулися урочистості з нагоди професійного свята працівників радіо, телебачення та зв’язку.

Вітаючи працівників електронних засобів масової інформації, зв’язківців Житомирщини голова облдержадміністрації Сергій Рижук зазначив, що це професійне свято об’єднує людей небайдужих, одержимих та талановитих.

«Саме телебачення, радіо, інші сучасні засоби комунікації є найважливішими складовими громадянського суспільства, посередниками у налагодженні активного діалогу між громадою і владою. Забезпечуючи суспільство об’єктивною та неупередженою інформацією, ви формуєте громадську думку та створюєте морально і духовно сильну націю, адже ваш телерадіопродукт впливає на свідомість, розум та душу людей. І це дуже відповідальна та непроста місія, яка вимагає від кожного співробітника знань, сил та енергії, великої самовідданості і вимогливості до себе і своїх колег, а також високого рівня професіоналізму»– сказав керівник області, звертаючись до присутніх на святі.

На сьогодні телерадіопростір Житомирщини формують 29 телевізійних компаній та організацій, в тому числі 25 провайдерів із програмного забезпечення телевізійного мовлення в кабельній мережі, 15 редакцій радіомовлення, з яких 6 – ФМ-радіостанцій.

У Житомирській області, як і на всій території України, активно розбудовується мережа цифрового наземного ефірного мовлення.

Зусиллями Житомирської філії державного Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення за підтримки обласної влади активно ведеться робота по введенню в дію сучасних передавальних станцій. На даний час вже встановлені та працюють цифрові передавачі в Олевську, Овручі, селі Андріївці Черняхівського району. До кінця 2011 року планується ввести в експлуатацію телевізійні вежі в містах Бердичеві, Чуднові та Малині.

2011 рік для трьох телеорганізацій області став знаковим. Вони отримали ліцензії на мовлення в цифровому форматі. Це – Житомирська обласна державна телерадіокомпанія, ТОВ «Телерадіокомпанія «Союз-ТВ» (м. Житомир), КП Коростенської міської ради «Творче об’єднання «Коростеньмедіа» (м. Коростень).

Впровадження цифрового мовлення новітнього європейського стандарту DVB-T2 в Україні і на теренах Житомирщини зокрема є надзвичайно важливим кроком на шляху науково-технічного прогресу і сприятиме інтеграції нашої держави до світового інформаційного простору.

В цілому всі телерадіокомпанії та організації, які працюють в регіоні прагнуть підвищувати свій професійний рівень, оновлювати технічну базу та випускати якісний інформаційний продукт – зазначалося на урочистостях.

З нагоди професійного свята керівництво області відзначило почесними нагородами кращих працівників радіо, телебачення та зв’язку. Про це Репортерові Житомира повідомляє управління у справах преси та інформації облдержадміністрації.

Фото Катерини Тарановської