Прокуратура поверне Житомиру дитячий садочок через суд

Житомирський дитячий навчальний заклад №29 прокуратура поверне через суд.

Прокуратурою міста Житомира за результатами перевірки з питань додержання вимог законодавства про освіту підготовлено позовну заяву до господарського суду Житомирської області про скасування п.1 рішення виконкому Житомирської міської ради від 23.09.2010 “Про оренду комунального майна та внесення змін в рішення міськвиконкому”, згідно якого приватному підприємцю продовжено оренду частини приміщення дитячого навчального закладу № 29 (вул. Перемоги, 47-а).

Як повідомив прокурор міста Житомира Ілля Титарчук, на орендованих у приміщенні дитячого садочка 240 кв. метрах тривалий час функціонував спортивно-оздоровчий комплекс, що суперечить вимогам Законів України «Про освіту» та «Про дошкільну освіту».

Згідно законодавства, об’єкти освіти і науки, що фінансуються з державного бюджету, мають використовуватися за цільовим призначенням.
Заборонено безпідставно ліквідовувати державний чи комунальний дошкільний навчальний заклад, зменшувати в ньому площу, кількість груп, а також здавати приміщення (будівлі) в оренду. У даному випадку частину приміщення не лише здано в оренду, але й частину приміщення перепрофільовано.

Прокуратурою міста Житомира ще раніше внесено подання міському голові Житомира з вимогами усунути порушення, однак ніяких заходів не було вжито.

Враховуючи нинішній дефіцит місць у шкільних та дошкільних закладах у Житомирі, проблема потребує оперативного вирішення. Таким чином, вказане рішення міськвиконкому підлягає скасуванню у судовому порядку як незаконне і таке, що перешкоджає реалізації прав дітей на доступну освіту, повну реалізацію здібностей, таланту, всебічного розвитку дітей, суперечить інтересам держави, а договір – розірванню.

Репортерові Житомира про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.