У Житомирі нагородили переможців “Зірниці”. ФОТО

9 листопада біля Монументу Слави відбулося урочисте закриття та нагородження учасників військово-патріотичної гри «Зірниця». Церемонію закриття та нагородження провів міський голова Житомира Володимир Дебой.

Підбиваючи підсумки гри, Володимир Михайлович відзначив ентузіазм та наполегливість, з якою учні змагалися за перемогу і наголосив на важливості проведення такої гри у плані патріотичного виховання молоді. Виступаючи перед присутніми мер згадав, як стройова підготовка та ази володіння зброєю, які він отримав під час участі у «Зірниці» допомогли йому в армії.

Почесні грамоти та кубки отримали такі команди:
I місце – ЗОШ № 26
II місце – ЗОШ № 27
III місце – міський ліцей при ЖДТУ
IV місце – ЗОШ № 16
V місце – ЗОШ № 5
VI місце – міський колегіум

Насамкінець міський голова залишився приємно вражений тим, що у грі прийняла участь така кількість дівчат і подякував усім, хто грав у «Зірницю» та допомагав у її проведенні. Після нагородження учасників усі присутні вшанували пам’ять воїнів, які загинули на фронтах Великої вітчизняної війни та поклали квіти до Монументу Слави.

Довідка:
Гра «Зірниця» – складова частина загальнодержавної системи національно-патріотичного та фізичного виховання дітей та учнівської молоді, основними завданнями якої є підготовка до служби у Збройних Силах України, підтримка та розвиток молодіжної ініціативи у справі освоєння військових професій, розвиток поведінки в екстремальних ситуаціях, пропаганда здорового способу життя.

Гра складається із 2 частин: конкурси та спортивні змагання. Так, учасники мають змогу проявити свої уміння у конкурсі строю та пісні, брейн-рингу, показати майстерність із вогневої підготовки, метання «гранат», лікарської допомоги та топографічної підготовки.

Роман Буравський